Mobiili

Valtio helpotti umts-lupaehtoja

Julkaistu:

Valtioneuvosto päätti torstaina helpottaa Manner-Suomen umts-toimilupien ehtoja. Luvanhaltijat saavat rakentaa osan verkoistaan yhteistyönä. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan kaikki toimiluvan haltijat ovat suostuneet toimilupien muuttamiseen.
Valtioneuvoston mukaan jokaisen toimiluvanhaltijan oman verkon on kuitenkin katettava 35 prosenttia väestöpeitosta.

Toimilupa umts-verkkojen tarjontaan Manner-Suomessa on Radiolinja Origo Oy:llä, Sonera Mobile Networks Oy:llä, Suomen 3G Oy:llä ja Finnet Verkot Oy:llä.

Muutostarpeen takana olivat eurooppalaisen markkinatilanteen ja kolmannen sukupolven tekniikan käyttövalmiuden oletettua hitaampi kehitys sekä lupien omistuspohjassa vuoden 1999 jälkeen tapahtuneet muutokset.

Odotettua hitaampaa

Umts-verkkojen rakentaminen on ollut valtiovallan mielestä odotettua hitaampaa. Tämän vuoksi tiukkoihin määräaikoihin sidottujen peittovaatimusten asettaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Muutostarve johtui myös siitä, että aikaisemmat toimilupaehdot eivät sallineet verkkojen yhteisrakentamista ja -käyttöä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikenne- ja viestintäministeriö seuraa kolmannen sukupolven matkaviestinverkkojen ja palveluiden kehitystä ja tekee tarvittaessa uusia ehdotuksia verkkojen kaupallisesta avaamisesta ja mahdollisista peittovaatimusten asettamisesta 30.11.2004 mennessä.


Kommentit

    Näytä lisää