Mobiili

Mobiilirahalla maksaminen toteutuu ensi viikolla

Julkaistu:

Nordea, Sampo ja Elisa-konserniin kuuluva Radiolinja pääsevät pitkän valmisteluajan jälkeen tositoimiin mobiilirahalla maksamisessa. Toiminta alkaa Nordean mukaan 2. maaliskuuta eli ensi viikon tiistaina.
Osapuolten mukaan uusi mobiiliraha mahdollistaa ostosten maksamisen kännykällä kaikkien suurimpien teleoperaattorien liittymillä ja kaikilla yleisimmillä matkapuhelimilla.

Osapuolet ovat kehittäneet yhdessä avoimen, pankista ja operaattorista riippumattoman mobiilirahan, ja järjestelmä o0n Nodean mukaan avoin kaikille muille pankeille ja opetraattoreille.

Maksujärjestelmä perustuu sähköiseen rahaan, jota asiakkaat voivat ladata verkkopankissaan. Maksaminen onnistuu kaikilla yleisimmillä matkapuhelimilla.Mobiilirahan käyttöönotto ei vaadi rekisteröitymistä erilliseen palveluun, eikä sen käyttöön tarvita tunnuksia tai salasanoja.

Asiakkaat hallinnoivat mobiilirahaa omassa verkkopankissaan, jossa he voivat siirtää sitä mobiilirahakukkaroon. Ostotapahtuma vahvistetaan matkapuhelimella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maksutiedot välittyvät Radiolinjan järjestelmän kautta pankkeihin ja automaattisesti kauppiaan tilille.

Nordean mukaan mobiiliraha sopii maksutavaksi kaikkiin sähköisiin palvelukanaviin ja fyysisiin maksupisteisiin, kuten mobiili- ja verkko-palveluihin, myyntiautomaatteihin, pelaamiseen ja vedonlyöntiin, samoin joukkoliikenne- ja tapahtumalippujen sekä lounas- ja pikaruoan myyntiin.

Kommentit

    Näytä lisää