Mobiili

Series60 sai oman yhteisön

Julkaistu:

Nokia ja sen Series 60 ?matkapuhelinalustan lisensoineet yhtiöt ovat pystyttäneet erillisen kehittäjä ja yhteistyöyhteisön. Nokian tiedotteen mukaan uusi internetissä toimiva palvelu on täyden palvelun kauppa Series 60 ?ympäristössä toimiville.
Erillisen yhteisön perustaminen luo välimatkaa Nokiaan ja antaa enemmän sananvaltaa alustan lisensoinneille ja yhteisön perustamiseen osallistuneille Panasonicille, Sendolle, Samsungille and Siemensille.

Series 60 –yhteisön verkkopalvelu on rakennettu huolella. Se on monipuolinen ja juuri julkistetuksi palveluksi epätavallisen valmis. Uutuus pilkahtaa kuitenkin esiin muun muassa niukassa uutistarjonnassa. Palvelu on jaettu kuuteen pääosiaan: Päätelaitevalmistajat, operaattorit, yritykset, tuotteiden kehittäjäyhteisö, kehittäjät ja laitteet.

Palvelusta löytyy tietoa esimerkiksi Series 60:n lisensoinnista, osaamiskeskuksista, sopimusvalmistajista ja puolijohdetoimittajista. Lisäksi palvelu julkaisee teknisiä ja liiketoimintakatsauksia.

Series 60 –alustan tarkoituksena on luoda yhteisiä tapoja ja pelisääntöjä matkapuhelinten toiminnallisuuden suunnitteluun, toteutukseen ja esittämiseen. Alustan, joka toimii Symbianin käyttöjärjestelmän päällä, päämääränä on houkutella mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyviä sovelluskehittäjiä luomaan mobiilisovelluksia. Mitä useampi yritys tukee alustaa, sitä useammat kehittäjät näkevät sen kiinnostavana tilaisuutena.

Kommentit

    Näytä lisää