Mobiili

Hutchison polkee 3g-hintoja Hongkongissa

Julkaistu:

Hutchison Whampoa tavoittelee yhä pienempituloisia asiakkaita 3g-palveluilleen Hongkongissa. Alennukset ovat panneet analyytikot epäilemään yhtiön kykyä houkutella asiakkaita raskaiden investointien verkkoonsa.
Hutchison sai kolmannen sukupolven matkapuheluverkkonsa auki Hongkongissa vasta tammikuun lopussa kuukausia kestäneiden viivytysten jälkeen.

Yhtiön avajaistarjouksena oli NEC 616-kännykkä 4 380 Hongkongin dollarin eli noin 560 Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Nyt yhtiö tarjoaa uusille asiakkaille NEC 313-mallia alle tuhannella Hongkongin dollarilla. Analyytikot pitävät hintaa voimakkaasti subventoituna.

Lisäksi Hutchison on pudottanut palvelusopimuksen hintaa 183 Hongokongin dollariin kuukaudessa. Aiemmin 3g-sopimuksesta piti maksaa 263-553 dollaria kuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hutchison ei ole suostunut kertomaan 3g-asiakkaidensa määrää Hongkongissa, Financial Times kirjoittaa. Yhtiöllä on kuitenkin ollut vaikeuksia päästä tavoitteisiinsa jo aiemmin Euroopassa avaamillaan 3g-markkinoilla.

Hutchison Whampoan toimitusjohtaja Canning Fok puolustaa yhtiön liiketoimintasuunnitelmaa ja sanoo, ettei strategia ole alennuksista huolimatta muuttunut.

- Markkinoilla on erilaisia hinta- ja asiakassegmenttejä, Fok sanoo Financial Timesille. Hän kieltäytyy paljastamasta sitä, tukeeko NEC laitteidensa myyntiä.

Maanantaina Hutchison aloitti liikemiehille tarkoitetun ja sen mukaisesti hinnoitellun Motorolan A925-mallin myynin Hongkongissa.

Kuitenkin analyytikot huomauttavat, että Hutchisonin uuden palvelun hinnanalennukset tulevat liian nopeasti, mikä voi kieliä yhtiön vaikeuksista saada riittävästi asiakkaita.


Kommentit

    Näytä lisää