Mobiili

MegaFon rakentaa kiinalaista pilvilinnaa

Julkaistu:

Kiinan suurin lankapuhelinoperaattori China Telecom ja Venäjän kolmanneksi suurin matkapuhelinoperaattori MegaFon käyvät keskusteluja yhteisyrityksenä Kiinassa toimivasta matkapuhelinoperaattorista. Kummallakaan ei tosin matkapuhelintoimilupaa Kiinassa. TeliaSonera omistaa 44 prosenttia MegaFonista.
- Virallisissa papereissa ei ole juurikaan mitään konkreettista, mutta keskustelemme MegaFonin ja China Telecomin yhteisyrityksestä, joka operoisi täyttä gsm-palvelua Kiinan tietyillä rannikkoalueilla, MegaFonin edustaja kertoi Informa Groupin Baskervillen julkaisemalle maksulliselle Global Mobile uutiskirjeelle.

Global Mobilen mukaan yhteistyö olisi pohjustettu presidentti Vladimir Putinin vieraillessa Kiinassa 2002. Putinin tiedetään tukevan pietarilaisia yrityksiä, joihin MegaFon lukeutuu.

China Telecom on pitkään pyrkinyt mukaan mobiilimarkkinoille, mutta sille ei ole myönnetty toimilupaa. Se operoi kuitenkin kiinteän verkon langattomaksi jatkeeksi laskettavaa ?Little Smart? eli Xiaolingtong-palvelua, joka ei tue verkkovierailua ja toimii siten vain rajoitetulla alueella. Xiaolingtong-palvelun asiakasmääräksi arvioidaan 25 miljoonaa.

Operaattori uskoo pystyvänsä laajentamaan mobiilipalvelunsa gsm-palveluksi myöhemmin tänä vuonna samalla kun Kiina myöntää 3g-toimiluvat.

Kommentit

    Näytä lisää