Mobiili

Kamerapuhelin uhkaa USA:n turvallisuutta

Julkaistu:

Kamerapuhelimet ovat tunkeutumassa voimakkaasti kaikille elämän aloille. Sitä mukaan kun niiden menekki kiipeää kohti sataa miljoonaa, niitä halutaan valvoa ja kieltää samaan aikaan kun ensimmäisiä kamerapuhelinmessuja järjestetään Havaijille.
Yhdysvaltain ilmavoimien viestintätoimisto on kehottanut ilmavoimien upseereita valvomaan, etteivät kamerapuhelimet pääse alueille, joilla on luottamuksellisiksi luokiteltuja materiaaleja tai laitteita.

Aikaisemmin kamerapuhelimia on kielletty jo pukuhuoneista, yrityksistä ja oikeussaleista. Saudi-Arabiassa on puuhattu täyskieltoa kamerapuhelimille, koska nuoret miehet napsivat niillä kuvia naisista.

Ilmavoimien kamerapuhelinvaroitus perustuu Yhdysvaltain kansallisen turvallisuustoimiston NSA:n ohjeeseen, sanoi Jane Guidicini Scott Air Force –tukikohdasta Illinoisin osavaltiosta. Asiasta raportoineen Newhouse News -verkkopalvelun mukaan NSA:n edustaja sanoi, ettei hän ole tietoinen kyseisestä ohjeesta.

NSA sai melkoista huomiota vuonna 1998 kun se kielsi Furby-lelut kansallisen turvallisuuden nimissä. Tuolloin suosituissa leluissa oli siru, jolla saattoi äänittää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pulver järjestää kamerapuhelinmessut Mauilla

Pulver.com ja Next Generation Ventures ovat pystyttämässä Havaijille Mauin saarelle kamerapuhelinmessuja huhtikuussa. Pulver.com tunnetaan erityisesti voip-teknologiaan keskittyvien tapahtumien järjestäjänä.

Moses Ma, Next Generation Venturesin partneri, sanoi markkinatutkimusyritysten ennustavan 125 miljoonan kuvapuhelimen myyntiä vuonna 2005, mutta tapahtuman järjestäjien oman arvion mukaan niitä myydään huomattavasti enemmän. Hän viittasi kamerapuhelinten räjähdysmäiseen Japanissa ja ennusti sen toistuvan kaikkialla maailmassa.

Cameraphone Summitin pääsponsoreina toimivat Nokia ja Hewlett-Packard ja sen aiheet käsittelelevät niin kamerapuhelinten sovelluksia, yksityisyyttä kuin laitteitakin.

MobileZoom on organisoimassa suomalaisten avainyritysten delegaatiota tapahtumaan, joka on 27.-30. huhtikuuta.

General Motors ja Samsung

Kamerapuhelimet ovat tiloistaan kieltäneen muun muassa General Motors ja yksi kamerapuhelimien suurimmista valmistajista Samsung Electronics. Samsungin kielto koskee kaikkia valmistuslaitoksia kamerapuhelintehdasta lukuunottamatta.

Amerikkalaisessa mediassa kamerapuhelimet ovat olleet esillä lähinnä alastomuuden yhteydessä. Monet kuntosalit ovat kieltäneet ne tiloistaan. Samoin niitä kielletty oppilaitosten pukuhuoneista.

CNBC kyselee verkkopalvelussaan pitäisikö kamerapuhelimet kieltää toimistoista ja pukutiloista. Kyselyn 1800 vastaajasta 71 prosenttia on kiellon kannalla kun 29 prosenttia vastustaa sitä.

Nokiaa kamerapuhelinkiellot eivät hätkäytä. Newhousen jutun mukaan Nokian edustaja Keith Nowak arvelee, että joissain paikoissa kamerapuhelimet kielletään, mutta kieltojen lukumäärä ei ole merkittävä.

Kommentit

    Näytä lisää