Mobiili

Octopus kiipesi TestBed Botniaan

Julkaistu:

Mobiilisovellusten testausympäristö Octopus ja ruotsalainen TestBed Botnia ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Göteborgin Comdex-messuilla julkistetun sopimus tähtää testausympäristöjen aseman vahvistamiseen kummankin kotimaassa ja luomaan pohjaa monikansalliselle alustalle.
Oulun kaupungin omistama Octopus ja Luulajan teknillisen yliopiston vetämä TestBed Botnia pyrkivät rajat ylittävän yhteistyön myötä tavoittelemaan entistä laajempia markkinoita testausympäristöissä kehitetyille ja kaupallistetuille mobiilisovelluksille ja –palveluille.

Oulun kaupunginjohtaja Kari Nenonen ja Luulajan kaupunginjohtaja Karl Petersén ovat tyytyväisiä saavutettuun yhteistyösopimukseen. Heidän mielestään yhteistyö Oulun ja Luulajan ja niitä ympäröivien alueiden välillä vahvistaa pohjoisen Skandinavian asemaa johtavana mobiiliteknologian keskittymänä Euroopassa.

Sopimus on Octopusin ensimmäinen avaus Skandinavian suuntaan. Aiemmin Octopus on sopinut yhteistyöstä kanadalaisen TRLabsin kanssa.

Octopus on mobiilisovellusten testaus- ja kehitysympäristö, jonka oma testiverkko ja täydentävät asiantuntijapalvelut edistävät mobiilialan liiketoiminnan kehittymistä. Sen omistaa Oulun kaupunki, muut ydintoimijat ovat Nokia Oyj, Oulun Puhelin Oyj, Oulun seudun ammattikorkeakoulu ja Technopolis Oyj.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

TestBed Botnia on Luulajan teknillisen yliopiston koordinoima hanke, jossa toimivat Uumajan yliopisto, Ericsson, TeliaSonera, HO, Sekia ja Interactive Institute.

Kommentit

    Näytä lisää