Mobiili

DoCoMo rahoittaa Symbian- ja Linux-puhelimia

Julkaistu:

NTT DoCoMo Inc. vauhdittaa Symbian- ja Linux-pohjaisten 3g-puhelinten kehitystä suoralla tutkimusrahoituksella. Se aikoo jakaa kahden vuoden aikana 344 miljoonaa dollaria viidelle Foma-puhelimia tähän asti kehittäneelle japanilaiselle yritykselle ja Motorola Japanille.
Maailman toiseksi suurin matkapuhelinoperaattori DoCoMo luottaa puhelimiin, jotka on kehitetty ja valmistettu varta vasten juuri sille. Se on käyttänyt vain Japanissa suunniteltuja puhelimia sen jälkeen kun se luopui Nokian matkapuhelimista useita vuosia sitten.

Vuosina 2004-2006 annettava tutkimusraha, jonka vastineeksi DoCoMo saa osaomistuksen kehitettävästä teknologiasta, menee seuraaville yhtiöille: Fujitsu Ltd., Mitsubishi Electric Corp., Motorola Japan Ltd., NEC Corp., Panasonic Mobile Communications Co. Ltd. ja Sharp Corp. Joukosta puuttuu muun muassa Sony Ericsson.

Kehitettävien puhelimien on oltava yhteensopivia DoCoMon kolmannen sukupolven Foma-palvelun kanssa.

Symbianin ja Linuxin lisäksi tuella vauhditetaan nopeampaa data-yhteyttä. HSDPA (high-speed downlink packet access) –standardin mukaisella yhdellä on määrä ylittää wcdma-verkon nykyinen 384 kilobitin siirtonopeus. HSDPA:n siirtonopeus on jopa 14 megabittiä sekunnissa. DoCoMo toivoo voivansa ottaa sen käyttöön jo vuoden 2005 aikana.

Kommentit

    Näytä lisää