Mobiili

Tekstiviesti on ainoa yleinen lisäpalvelu

Julkaistu:

Teleoperaattorien valikoimissa on vain yksi yleisesti hyväksytty ja käytetty lisäpalvelu: tekstiviestit. 90 prosenttia yksityisasiakkaista ja 91 prosenttia yritysasiakkaista lähettää tekstiviestejä. Toiseksi suosituin lisäpalvelu on kuvaviestien lähettäminen. 26 prosenttia yksityissoittajasta ja 18 prosenttia yritysasikkaista on lähetellut mms-viestejä.
Liikenne- ja viestintäministeriön tuoreen telepalvelututkimuksen mukaan lankapuhelinoperaattoreilla ei ole juurikaan tarjota käyttäjiä houkuttelevia lisäpalveluita. Soiton esto palvelunumeroihin on ottanut käyttöön vain 7 prosenttia yksityisasiakkaista ja 20 prosentia yritysasiakkaista. Ulkomaanpuhelujen estoja on kahdella sadasta yksityisasiakkaasta ja 11:llä sadasta yritysasiakkaasta. Ja vain yksi sadasta yksityisasiakkaasta käyttää laskutusrajaa.

Otantatutkimus Oy:n tekemän haastattelututkimuksen mukaan vain 7 prosenttia yksityisasiakkaista tunnusti käyttäneensä gprs:ää. Tämä on loogisesti ristiriidassa sen kanssa, että runsas neljännes sanoi lähettäneensä kuvaviestejä, jotka välitetään lähes poikkeuksetta gprs-verkon kautta.

Yritysasiakkaiden joukossa näyttäisi olevan matkavientinpalvelujen suhteen valveutunut viidennes, sillä sen verran heidän joukostaan löytyy sekä palvelunumerojen estoja, kuvaviestejä, gprs:ää ja wapia käyttäviä asiakkaita.

Käsityksiä telepalvelujen laadusta kysyttiin puhelinhaastatteluin 2007 suomalaiselta. Aineisto kerättiin teleoperaattoreittain niin, että näytteessä on 1256 yksityis- ja 751 yritysasiakasta.


Matkapuhelinoperaattorien lisäpalvelujen käyttö
prosenttia vastaajista
Palvelu Yksityiset Yritykset
Tekstiviestin lähettäminen 90 91
Numeron näytön esto 17 17
Palvelunumeron esto 16 20
Ulkomaan esto 4 9
Laskutusraja 8 4
Kuvaviestit 26 18
Gprs 7 22
Wap 9 19
Lähde:LVM, telepalvelututkimus

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää