Mobiili

Puolet maailman ihmisistä käyttämään tietoliikennepalveluita

Julkaistu:

Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan mielestä tavoitteena on, että vuoteen 2015 mennessä puolet maailman väestöstä, arviolta neljä miljardia ihmistä, voisi käyttää tietoliikennepalveluita helpottamassa jokapäiväistä elämää ja kanssakäymistä.
Ollila puhui tiistaina tietoyhteiskuntaa käsittelevässä World Summit on the Information Society (WSIS) -huippukokouksessa Genevessä.

- Viestintäteknologiat edistävät taloudellista ja sosiaalista kehitystä ja ne mahdollistavat myös YK:n vuosituhat-tavoitteiden (Millennium Development Goals) saavuttamisen, Ollila huomautti.

Tasavertainen mahdollisuus käyttää viestintäteknologioita ehkäisee Ollilan mukaan sosiaalista eriarvoisuutta ja tuo kattavasti tiedon kaikkien ulottuville, millä saattaa olla merkittäviä taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia niin yksilöille kuin kansakunnille.

Ollila painotti, ettei mikään organisaatio kykene saavuttamaan tätä päämäärää yksin vaan kyse on julkisen sektorin ja yksityissektorin sekä valtioiden yhteisestä tavoitteesta ja vastuusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1,2 miljardilla mahdollisuus

Tällä hetkellä yli 1,2 miljardilla ihmisellä on mahdollisuus käyttää viestintäteknologioita datasiirtoon, puheeseen ja henkilökohtaiseen viestintään.

- Vaikka tämä on erinomainen alku viestintäteknologioiden tuomisessa kaikkien ulottuville, teknologia ei yksin riitä päämäärän saavuttamiseen. Langattomat teknologiat pystyvät selkeästi tarjoamaan nopeimman ja taloudellisimman ratkaisun.

Ollila tähdensi puheessaan, että tarpeeksi edullisilla ratkaisuilla, yhteiskunnallisella päätöksenteolla sekä kilpailukykyisillä markkinoilla voidaan tukea teknologian leviämistä.

Standardisointi, yksityistäminen ja markkinoiden vapauttaminen ovat hänen mukaansa toimineet tietoliikenneteollisuudenalan tukipilareina. Sekä rikkaissa että köyhissä maissa tämä on avannut markkinoita palvelujen kilpailulle, pienentänyt käyttökustannuksia ja johtanut uusien palveluiden kehitttämiseen ja edullisempaan teknologiaan.

Kommentit

    Näytä lisää