Mobiili

Ennuste: Kiinan mobiilikäyttäjät tuplaantuvat 2007 mennessä

Julkaistu:

Tuoreen ennusteen mukaan Kiinan matkapuhelinkäyttäjien määrä kasvaa viime vuoden 206,75 miljoonasta 402,28 miljoonaan käyttäjään vuoteen 2007 mennessä. Vuosikasvuksi tutkimuslaitos InStat/MDR saa noin 10,5 prosenttia.
Tutkimuslaitoksen mukaan seuraavan viiden vuoden aikana Kiinan mobiilimarkkinat muuttuvat dramaattisesti puhe- ja hintakilpailukeskeisestä monipalvelumarkkinoiksi, joissa sekä puhe-, mobiilidata että multimediapalveluilla on kaikilla tärkeä rooli.

Instat/MDR:n mukaan cdma2000-, wcdma- ja td-scdma -mobiiliteknologiat ovat kaikki käytössä viiden vuoden kuluttua ja operaattorit tarjoavat niihin perustuvia palveluja.

Operaattorit voivat tämän perusteella tarjota yrityksille monipuolisempia palveluja, mutta samalla keskittää voimia uusasiakashankintaan. Tämä puolestaan kasvattaa merkittävästi kokonaisasiakasmäärää.

Vuonna 2007 2g-tilaajia on vielä enemmistö kaikista Kiinan matkapuhelinasiakkaista, mutta myös 2,5g- ja 3g-tilaajia erityisesti yrityskunnassa on selvästi nykyistä enemmän, tutkimuslaitos ennustaa.

Kommentit

    Näytä lisää