Mobiili

Lankapuhelimesta luopuminen tuo säästöjä

Julkaistu:

Nokia kertoi lokakuussa Nizzassa järjestämillään kehittäjäpäivillä, että yritykset voivat säästää jopa 25 prosenttia puhelinkuluistaan luopumalla kokonaan lankapuhelimista ja niiden vaihteista. Monet analyytikot kommentoivat väitettä kriittisen epäuskoisesti. Tiistaina Nokia julkisti selvityksen, joka tukee sen säästölupauksia.
Nokia sanoo, että uuden tutkimuksen mukaan kiinteiden puhelinlinjojen korvaaminen matkapuhelimilla on kustannustehokasta, mutta yrityksillä ei ole tarpeeksi tietoa näistä mahdollisuuksista

Kansainvälinen tutkimus osoittaa, että yritykset voivat säästää jopa 25 prosenttia kustannuksissa, jos ne siirtävät puhelinliikennettään kiinteistä puhelimista matkapuhelimiin. Uuden tutkimuksen tulokset vastaavat vanhaan uskomukseen, että matkapuhelinten käyttö olisi aina kalliimpaa kuin pöytäpuhelimien käyttö. Tutkimus kertoo, että matkapuhelimet tuovat kustannussäästöjä puheluihin, käyttökustannuksiin ja pääomakuluihin.

Kuuden maan kierros

Kansainvälinen markkinatutkimusyritys BearingPoint teki tutkimuksen yhteistyössä Nokia Networksin kanssa. Tutkimuksessa käytiin läpi puolesta ja vastaan -tekijöitä kiinteiden puhelinlinjojen korvaamisessa matkapuhelimilla sekä kysyttiin ovatko tietoliikenneyritysten päätöksentekijät tietoisia korvaamiskonseptista ja sen tuomista eduista. Haastattelut tehtiin Ranskassa, Espanjassa, Saksassa, Suomessa, Ruotsissa ja USA:ssa

Tutkimuksen mukaan matkapuhelinyrityksillä on nyt hyvä tilaisuus voittaa puhelinliikenteen markkinaosuutta yrityksissä neuvottelemalla minuuttitariffeja, jotka ovat sekä tuottavia että kustannustehokkaita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

BearingPointin selvityksen mukaan yritykset, vaikka käyttävätkin matkapuhelimia jo laajalti, edelleen päättävät matkapuhelinten hankinnasta työntekijöiden tarpeen mukaan eikä niinkään kustannussäästöjen perusteella.

Yhdelläkään haastatellulla yrityksellä ei ollut järjestelmällistä prosessia puheluiden kokonaiskustannusten vähentämiseksi. Lisäksi yrityksien tietoisuus matkapuhelinten tuomista kustannussäästöistä ei ollut suuri.

Ratkaisuja on tarjolla

- Tutkimuksessa käydään läpi mitkä ovat korvaamisen muuttujat ja esteet. Se osoittaa, että ainoastaan muutamilla yrityksillä on selkeä käsitys siitä, kuinka kustannuksia voidaan optimoida kiinteiden puhelimien ja matkapuhelimien käytössä. Tärkeää on huomata, että kustannussäästöt mahdollistava ratkaisu on saatavilla ja sen avulla yritykset voivat päästä jopa miljardien eurojen säästöihin oikeissa olosuhteissa", toteaa johtaja Mikko J. Salminen Nokia Networksistä.

Tutkimuksen yksi tärkeimmistä löydöksistä oli, että monissa yrityksissä ovat käytössä sekä matkapuhelimet että pöytäpuhelimet jolloin verkkojen välisen liikenteen volyymi on usein turhan korkea ja kallis. Kasvava matkapuhelimien käyttö johtaa monissa tapauksissa pienempiin kustannuksiin, koska verkkojen väliset puhelut vähenevät.

Tavoitettavuus valitsee matkapuhelimen

Vaikka kiinteiden linjojen väliset sisäiset puhelut ovat usein ilmaisia, niihin liittyvä infrastruktuuri on kallis ylläpitää. Lisäksi kiinteiden puhelimien välisten puhelujen määrä on luultua vähäisempi, koska työntekijät itse soittavat useammin toistensa matkapuhelimiin, jolloin henkilö on helpompi tavoittaa. Lisäksi monilla työntekijöillä on sekä matkapuhelin että pöytäpuhelin, joka kaksinkertaista infrastruktuuria ja kuluja. Näihin kuluihin sisältyvät myös kiinteistä puhelimista tehdyt puhelunsiirrot matkapuhelimiin.

Kommentit

    Näytä lisää