Mobiili

Mobiilin edellytykset kunnossa

Julkaistu:

Mobiilista tulee todellinen massojen markkinapaikka, kunhan kolme perusedellytystä täyttyy. - Tarvitaan sisällöntuottajia tekemään toimivia rikkaan multimedian ratkaisuja, kuluttajien hyväksyntä ja luonnollisesti hyvät liiketoimintamallit, listaa Nokian brandialliansseista vastaava päällikkö Kirsi Harra-Vauhkonen.
Hänen mukaansa edellytykset ovat jo olemassa ja kasvukäyrätkin menossa oikeaan suuntaan. Sisällön lataaminen on yksi vahvimmin kasvavia mobiilin osa-alueita.

– Tällä hetkellä "?isoja juttuja"? ovat Java-pelit ja pian myös kasvavassa määrin hyötysovellukset sekä videosisällöt, Harra-Vauhkonen toteaa.

Harra-Vauhkonen kertoo mobiilin päätrendejä olevan neljä. – Digitaalinen konvergenssi, liikkuvat sovellukset, avoimiin ja yhteensopiviin ratkaisuihin perustuvat softat sekä uusien, innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden räjähdysmäinen kasvu.

Mms huikeassa kasvussa

Mms-tekniikasta on puhuttu paljon, mutta mms:aa tukevien päätelaitteiden määrä on ollut vielä vähäinen. Tilanne on Nokian arvioiden mukaan muuttumassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nokian tavoitteena on tämän vuoden aikana myydä 50-100 miljoonaa väri- ja mms-päätelaitetta, Harra-Vauhkonen toteaa.

Harra-Vauhkonen puhui Mobile Marketing Associationin Euroopan kokouksessa Helsingissä.

Kommentit

    Näytä lisää