Mobiili

Langaton moninpeluu on Nokian ässä hihassa

Julkaistu:

Langaton moninpeluu on Nokian ässä hihassa, kun se lanseeraa ensimmäisen mobiilipelilaitteensa, N-Gagen. Nokialla riittää kuitenkin epäilijöitä, jotka eivät usko maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan mahdollisuuksiin pelimarkkinoilla. N-Gagen 300 euron suositushintaa pidetään kuluttajille liian korkeana. Peliharrastajia taas harmittaa laitteen pienikokoinen näyttö.
Maailmanlaajuisesti N-Gage julkistetaan 7. lokakuuta. Sitä ennen Nokia yrittää tutustuttaa N-Gagen mahdollisimman monen kämmeneen massiivisella, kuudentoista maan N-Gage Challenge -kiertueella. Kiertueella voi kokeilla pelilaitetta ja kilpailla kanssapelaajaa vastaan sekä lavalla, kameroiden alla, että kansainvälisessä kiertuekilpailussa, jonka finaali järjestetään Pariisissa muutama päivä ennen mobiilikonsolin virallista julkaisua.

N-Gage tuo peleihin kahdenlaista langattomuutta: vierustoverin kanssa pelataan Bluetooth-yhteydellä; toisella mantereella olevan vastustajan kanssa kamppaillaan matkapuhelinverkon yli. Juuri langaton moninpeli on Nokian valttikortti uusien pelaajien houkuttelemiseen. Nokia ei halua ainoastaan päästä pelimarkkinoille mukaan, se haluaa mullistaa koko alan.

- Langattomuus peleissä on yhtä perustavanlaatuinen muutos kuin siirtyminen lankapuhelimista kännyköihin, vertaa Ilkka Raiskinen, Nokia Mobile Phonesin Entertainment & Media –yksikön johtaja.

N-Gage tavoittelee satunnaisesti pelaavia
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Raiskisen mukaan maailmassa on yli 250 miljoonaa ihmistä, jotka ovat jo pelanneet mobiilipelejä. Nämä ovat ne ihmiset, joille Nokia yrittää myydä N-Gagea.

- N-Gagen kohdeyleisö on paljon suurempi kuin mitä pelimaailmassa yleensä, Raiskinen sanoo.

N-Gagella olisikin haastetta voittaa puolelleen vannoutuneet videopeliharrastajat, jotka ovat jo teilanneet laitteen sen pienikokoisen näytön vuoksi. N-Gagea ei ole suunnattu pelifriikeille, vaan satunnaisille pelaajille.

Pienikokoisesta näytöstä huolimatta N-Gage on yllättävän pelattava. Grafiikka on tarkkaa ja laite istuu hyvin käteen. N-Gagen akulla voi pelata kolmesta neljään tuntia, riippuen pelin käyttämistä resursseista. Tehokas prosessori ja tarkka näyttö vaatii akulta kovan veron.

Kolmen sadan euron paikkeilla

N-Gage-peleissä ei aina pelata toisia vastaan. Pelaajien välinen yhteistyö onkin Ubisoftin mobiilipeliyhtiö Gameloftin mukaan yksi langattomien pelilaitteiden vahvuuksia. Peleissä, joissa pelataan samassa joukkueessa, voitaisiin esimerkiksi käyttää äänipuheluyhteyttä pelaajien kommunikointiin, hahmottaa Raiskinen.

N-Gagen suositushinta on kolme sataa euroa, joskin hinta riippuu muun muassa operaattorien tukiaisista ja jälleenmyyjien marginaaleista, Raiskinen sanoo. Hinta on kova, varsinkin kun sitä vertaa PlayStation 2 ja Xbox –konsolien kahteen sataan tai GameCuben 150 dollariin. Toisaalta kuluttajat saattavat hyväksyä hinnan laitteesta, jossa on radio, pelikonsoli ja uusimmilla ominaisuuksilla varustettu kännykkä samassa kuoressa.

Nokia itse on sanonut, ettei aio myydä N-Gagea tappiolla. Jos Nokia onnistuu tässä, olisi sekin jo itsessään mullistus bisneksessä, jossa on tavallista, että konsoli myydään alle kustannushinnan.

Kommentit

    Näytä lisää