Mobiili

Verkko kiristyy RIM:n ympärillä

Julkaistu:

Kanadalaisen mobiilisähköpostiohjelmia ja laitteita tekevän Research In Motionin eli RIM:n mukaan myyntikiellon sen tuotteille piti olla mahdottomuus, mutta niinpä vaan liittovaltion tuomari määräsi sellaisen tiistaina. Samalla hän kuitenkin viivytti myyntikiellon voimaantuloa niin kauan, että RIM:n vetoomus patenttioikeusjutussa on käsitelty.
Aikaisemmin Virginian osavaltiossa istuva valamiehistö havaitsi RIM:n syyllistyneen NTP Inc:n patenttioikeuksien rikkomiseen. Patentti koskee sähköpostin langatonta välittämistä.

Alun perin RIM tuomittiin maksamaan 23 miljoonan dollarin korvaukset. Jutun jatkuessa ja RIM:n myynnin kasvaessa korvaussumma on noussut jo yli 53 miljoonaan dollariin. Tuomioistuin vaatii RIM:ä asettamaan NTP:n vaatimuksia vastaavan summan syrjään liikevaihdostaan.

Estetuomio Blacberry-laitteiden myymiselle ja tuomion täytäntöönpanon lykkääminen, ei analyytikkojen mukaan välttämättä kaikkein huonoin asia RIM:lle. Se on selvästi parempi kuin välitön estetuomio ja ensimmäisen oikeusvaiheen päätöspisteenä se hälventää epätietoisuutta yhtiön tulevaisuudesta. RIM:n lausuntojen mukaan sen mahdollisuudet selvitytä voittajana vetoomustuomioistuimen asiantuntijatuomareiden paneelissa ovat huomattavan hyvät.

Tiistaina ennen myyntikieltopäätöstä RIM:n osakkeen arvo nousi 30 prosenttia huhujen kertoessa, että Hewlett-Packard aikoo ostaa yrityksen. Suurin osa spekulaatiokorotuksesta kuitenkin katosi jo ennen Toronton pörssin sulkeutumista.

Kommentit

    Näytä lisää