Mobiili

Laajakaista kolminkertaistuu Japanissa vuoteen 2007

Julkaistu:

Internet-käytön kehitysmaana pidetty Japani on kääntänyt kelkkansa ja tulee kolminkertaistamaan laajakaistakäyttäjien määrän vuoteen 2007 mennessä, ennustaa Japanin viestintäministeriö perjantaina julkaistussa raportissaan.
Vuonna 2007, laajakaistayhteyksiä tulee viestintäministeriön vuosiraportin mukaan käyttämään 60 miljoonaa japanilaista, eli lähes puolet maan asukkaista. Tällä hetkellä noin 20 miljoonaa japanilaista surffaa netissä nopeilla laajakaistayhteyksillä, Reuters kirjoittaa.

Kasvua vauhdittaa viestintäministeriön mukaan yhteyksien roima hinnanlasku.

Vaikka Japani on kehittyneiden mobiilipalvelujen edelläkävijä, maassa on kiinteitä internet-yhteyksiä ollut verrattain vähän. Syitä tähän ovat mm. kilpailun puute ja maailman kalliimpia teleyhteysmaksuja.

Laajakaistayhteydet ovat yleistyneet nopeasti sen jälkeen kun Softbank Corp alkoi myymään polkuhintaisia adsl-yhteyksiä vuoden 2001 lopussa. Polkuhinta pakotti muut yhteydentarjoajat leikkaamaan hintojaan perässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maailman halvimmat laajakaistayhteydet

Viestintäministeriön raportin mukaan Japanissa on väkilukuun suhteutettuna maailman kolmanneksi eniten laajakaistayhteyksiä. Eniten on Yhdysvalloissa ja toiseksi eniten Etelä-Koreassa.

Raportin mukaan Japanin laajakaistayhteydet ovat maailman halvimmat, vain kuudestoista osa Yhdysvaltojen hinnoista, mutta Reutersin mukaan on epäselvää, onko hintoihin laskettu mukaan kiinteän puhelinlinjan noin 15 euron kuukausimaksu.

Analyytikoiden mukaan kilpailu on kasvattanut markkinoita, mutta tuottaa yhteydentarjoajille tappiota. Japanin suurin laajakaistaoperaattori Softbank teki 738 miljoonan euron nettotappion maaliskuussa päättyneellä tilivuodella. Edellisvuotena tappiota kertyi 655 miljoonaa euroa.

Softbankin ja Yahoo Japan Corp:in yhteisyrityksen, Yahoo BB:n, laajakaistaliittymä maksaa noin 18 euroa kuussa.

Kommentit

    Näytä lisää