Mobiili

TeliaSonera ulkoisti TietoEnatorille Ruotsissa

Julkaistu:

TeliaSonera Sverige ulkoistaa suurkonetuotantonsa Ruotsissa TietoEnator AB:lle. TietoEnator arvioi sopimuksen arvoksi noin 24 miljoonaa euroa eli 220 miljoonaa kruunua ensimmäisen 12 kuukauden aikana. Kolmivuotinen sopimus tulee voimaan elokuun alussa, ja sitä voidaan jatkaa kahdella vuodella.
Osana sopimusta TeliaSoneran tietotekniikkapalveluista 101 henkilöstä pääosa siirtyy elokuun alussa TietoEnatorin Processin & Network -yksikköön ja 17 Unisysin palvelukseen. Unisys on kaupassa TietoEnatorin alihankkija.

TeliaSoneran Nät och Produktion -yksikön johtajan, Ove Almin mukaan TietoEnatorilla on toimialaosaamista, yhtiö on vakavarainen ja sen henkilöstöpolitiikkaan kuuluu vastaanottaa työntekijöitä ulkoistavalta yhtiöltä.

Järjestely koskee laitteistoalustoja IBM OS 390, VMS, Unisys ja AS/400. TietoEnatorin laitekapasiteetti laajentuu, mikä samalla TietoEnatorin mukaan vahvistaa sen asemaa strategisena ulkoistuskumppanina Pohjoismaissa.

TietoEnator ja TeliaSonera ovat tehneet jo aiemmin erilaista yhteistyötä, jota nyt laajennetaan myös suurkonetuotantoon. Sopimus edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksymistä.

Kommentit

    Näytä lisää