Johtaja vankilassa, konkurssi ovella - Mobiili - Ilta-Sanomat

SK Telecom ei suostu sisaryrityksen rahoitukseen

Julkaistu: 19.6.2003 8:41

Etelä-Korean oman finanssiskandaali jatkuu, mutta maan suurin mobiilioperaattori SK Telecom yrittää tiukasti pysyä erossa koko konsernia ravistelevasta kriisistä. Viime viikolla SK Corpin hallituksen puheenjohtaja Chey Tae-won, jota pidettiin koko konsernin tosiasiallisena johtajana, tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan epärehellisistä osakekaupoista.

Myös SK Groupin puheenjohtaja Son Kil-seung sai tuomion osuudestaan kirjanpitoväärennökseen. Hän sai kolmen vuoden ehdollisen tuomion.

Samaan aikaan SK Global on ajautunut konkurssin partaalle ja tällä viikolla SK Corp., maan suurin öljy-yhtiö, päätti tukea sisaryritystä 712 miljoonalla dollarilla. Avustuspäätös on nostattanut protesteja ja syyteuhkia yritykselle.

Teleoperaattori SK Telecom ilmoitti keskiviikkona, ettei se aio millään tavalla avustaa SK Globalia sen ahdingossa, jonka takana on maaliskuussa paljastunut 1,2 miljardin dollarin kirjanpitoväärennös.

SK Telecomilla on omat vaikeutensa, sillä sijoittajat eivät hyväksy sen 3g-palvelujen pysyttämiseksi laatimaa raskasta sijoitusohjelmaa. Etelä-Korea kuuluu maailman edistyksellisimpiin mobiilimarkkinoihin. Uusia palveluita on siellä otettu käyttöön varhaisessa vaiheessa ja maan matkapuhenlivalmistaja ovat nousseet maailmanluokan toimittajiksi. Mobiiliala seuraa tarkkaan korealaismarkkinoiden tapahtumia.