Mobiili

Nokia aloitti 3g-puhelinten toimitukset

Julkaistu:

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia Mobile Phones on vihdoin aloittanut 3g-puhelimien kaupalliset toimitukset. Ensimmäiset erät menevät Japaniin J-Phonelle ja Itävaltaan Mobilkomille.
Kolmannen sukupolven matkapuhelinpalvelujen käynnistyminen on kolme vuotta myöhässä alkuperäisistä aikatauluista. Yleisimmin siitä on syytetty 3g-matkapuhelinten puuttumista. Suurimman valmistajan markkinoille tuoma puhelin korjaa tilannetta, mutta markkinat tarvitsevat enemmän kuin yhden mallin.

Tyyppinumerolla 6650 tunnettu puhelin on Nokian mukaan ensimmäinen, joka osaa saumattomasti vaihtaa gsm-verkon ja wcdma-verkon välillä. Se tukee sekä gsm900- että gsm1800-verkkoja. Käyttäjälle uuden puhelimen suurin ero nykyisiin verrattuna näkyy datasiirron nopeutena. 384 kilobitin sekuntisiirtonopeutta tukeva puhelin pystyy siirtämään myös videota.

Ennen kaupallisia toimituksia puhelinta on levitetty maailman matkapuhelinoperaattoreille runsain mitoin. Nokia sanoo, että verkkojen ja puhelinten yhteensopivuutta on testailtu lähes 20 000 puhelimella.

Puhelimet tulevat saataville sitä mukaan kun operaattorit avaavat 3g-verkkojaan eri maissa. Nokia odottaa, että vuoden loppuun mennessä parikymmentä operaattoria avaa kaupallisen 3g-palvelun.

Kommentit

    Näytä lisää