Mobiili

Nokia ja Microcell katkaisivat e-sillan

Julkaistu:

Nokia ja Microcell ovat panneet toisensa sähköpostiboikottiin. Nokia on laittanut estolistalle myös muiden yritysten sähköpostiosoitteita. Microcell on sopimussuunnittelija, joka suunnittelee ja valmistaa kännyköitä Nokian kilpailijoille, kuten Ericssonille.
Suomen mobiiliammattilaisten piirit ovat pienet ja monille on ystäviä ja tuttuja yli yritysrajojen. Sähköpostin kulku yritysrajojen ylitse ei kuitenkaan välttämättä sovi yritysten tietoturvapolitiikkaan. Sen ovat havainneet niin Nokialla kuin Microcellillä työskentelevät.

Viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen Nokiasta myöntää Microcellin viestiboikotin ja sanoo, että samanlaisella estolistalla on useita muita yrityksiä. Niitä hän ei kuitenkaan suostu nimeämään, ei ainakaan ennen kuin ne tulevat julkisuudessa esille.

Kaskisen mukaan sähköpostien liikennemäärien rutiinitarkkailussa kävi ilmi, että Microcelliin ja joihinkin muihin yrityksiin, joilla Nokialla ei ole liikesuhdetta, kulki ajoittain suuria määriä viestejä. Hänen mukaansa kyse on nimenomaan viestien suuresta lukumäärästä, ei siitä, että viesteissä olisi lähetetty suuria tietomassoja.

- Emme tiedä mitä viestit sisälsivät, sillä emme riko työntekijöiden yksityisyyden suojaa, Kaskinen vakuuttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

The mail has been deleted

Microcellin työntekijä yritti lähettää kaverilleen Nokialle viestiä. Se ei kuitenkaan lähtenyt minnekään ja tuotti seuraavan ilmoituksen:

- You have sent mail to N.N@nokia.com. The mail has been deleted. E-Mails between nokia.com and microcell.fi are not delivered.

Eräs nokialainen oli torstaina yrittänyt lähettää postia microcelliläiselle tuttavalleen, mutta postiohjelman sensuurisovellus iski väliin. Vastaanottaja sai seuraavan ilmoituksen:


-----Original Message-----

From: postmaster@nokia.com [mailto:postmaster@nokia.com]

Sent: 15. toukokuuta 2003 10:07

To: y.x@microcell.fi

Subject: A Message Deleted


You received a mail from x.y@nokia.com. The mail has been deleted.

E-mails between nokia.com and microcell.fi are not delivered.


Kommentit

    Näytä lisää