Mobiili

Nokia: Mobiiliturva uusien uhkien edessä

Julkaistu:

Nokian Mobile Solutions -yksikön johtajan Bob Bracen mukaan mobiililaitteet saattavat hyvinkin olla tulevaisuudessa tietokonepuolelta tuttujen uhkien edessä. Tavalliset standardit voivat avata turvallisiksi suunnitellut mobiilijärjestelmät hyökkääjille.
Bob Brace näkee yhtenä ongelmana tietokoneiden ja mobiililaitteiden yhteensovittamisen. Muun muassa Flashin kaltaiset standardit voivat altistaa mobiililaitteet internet-maailmasta tutuille hyökkäyksille, Brace selitti Zdnet Australialle antamassaan haastattelussa.

- Voin kuvitellä ihmisten hyökkäävän näitä laiteita vastaan. Mikä tahansa massamarkkinoilla oleva on avoin kohde ihmisille, Brace sanoi.

Brace korosti turvallisuuden tulleen huomioiduksi mobiililaitteiden- ja järjestelmien suunnittelussa. Symbiania Brace pitää lähtökohtaisesti turvallisena käyttöjärjestelmänä. Tulevaisuudesta hän ei mene kuitenkaan takuuseen.

- Tällä hetkellä hyökkäystapoja ei ole montaakaan, mutta kuka voi sanoa, että niitä ole myöskään huomenna, Brace totesi Zdnetille .
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia turvaa infrastruktuuria

Hänen mukaansa gprs ja 3g-verkkojen turvallisuuden tavoitteena on itse verkkoinfrastruktuurin turvaaminen. Laitteiden turvasovellusten kehittämisestä huolehtivat puolestaan kolmannet osapuolet.

Nokia on muun muassa kehittänyt smtp-yhdyskäytäväsuodattimen yrityskäyttöön. Yhtiö aikoo laajentaa sen ominaisuuksia tulevaisuudessa myös erityisesti mobiilijärjestelmiin suunniteltujen protokollien suodattamiseen.

Kommentit

    Näytä lisää