SK Telecom vaikeuksissa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Samsung ja LGE pysäyttivät toimitukset

Julkaistu: 11.4.2003 13:08

Korean suurin mobiilioperaattori SK Telecom on joutunut rahallisiin vaikeuksiin. Näyttää siltä, että se joutuu kuitenkin leikkaamaan sijoittajissa pahaa verta herättänyttä suurta 3g-budjettiaan ankarasti. Samaan aikaan sen kännykkäjakelusta huolehtiva SK Global on joutunut Samsungin ja LG Electronicsin toimitusboikottiin.

Sekä Samsung että LGE ovat Reutersin mukaan vahvistaneet, etteivät ne suostu toimittamaan SK Globalille enempää matkapuhelimia elleivät se saa erityistakuista niiden maksuista. Takuuvaatimukset johtuvat korealaisesta kirjanpitoskandaalista, jossa SK Globalia epäillään 1,2 miljardin dollarin vääristelystä. Myös Motorola ja Pantech ovat lehtitietojen mukaan keskeyttäneet toimitukset.

SK Telecom sanoo, ettei sillä ole hätä päivää kännyköiden suhteen, koska sillä on kuukauden matkapuhelinvarasto ja että tarvittaessa se voi jaella matkapuhelimet suoraan asiakkailleen ilman SK Globalia.

Sen sijaan kunnianhimoinen 3g-verkon rakennusaikataulu on suuressa vaarassa. Verkkouutispalvelun mukaan SK Telecom olisi jo päättänyt kutistaa 3g-määrärahoja 80 prosenttia. Reutersin saaman kommentin mukaan SKT ei kutienkaan ole tuollaista päätöstä vielä tehnyt vaan asian tutkinta jatkuu edelleen.