Mobiili

Ericssonin Svanberg: Lisäleikkaukset mahdollisia

Julkaistu:

Vasta nimetty Ericsson AB:n toimitusjohtaja, Carl-Henric Svanberg aikoo ensimmäisinä toiminaan saksia yhtiön sisäistä byrokratiaa. Svanbergin mukaan talousvaikeuksissa kamppaileva telejätti ei enää tarvitse lisärahoitusta markkinoilta tai omistajilta.
Talouslehti Financial Timesin haastattelussa Assa Abloy AB:stä Ericssonin johtoon nimetty johtaja sanoo tärkeimmäksi tavoitteekseen lisätä yhtiön sisäistä tehokkuutta. Ericsson nosti viime vuonna noin 30 miljardia kruunua lisärahoitusta osakkeenomistajiltaan selvitäkseen talousahdingostaan.

Svanbergin mukaan yhtiö pystyy kehittämään innovatiivisia tuotteita ja myymään teknologiaa asiakkaille, mutta heikot kohdat löytyvät työprosessien organisoinnista, jota on yksinkertaistettava ja selkeytettävä, hän pohtii.

Väen vähennykset mahdollisia

Svanbergin mukaan muutokset saattavat johtaa myös henkilöstön lisäleikkauksiin, mutta hän ei haastattelussa suostunut määrittelemään tarkkoja määriä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markkinoilla on epäilty Ericssonin tarvitsevan vielä noin 10 000 henkilön vähennyksiä, vaikka yhtiö on parin viime vuoden aikana vähentänyt kaikkiaan 50 000 työntekijäänsä. Ericssonin palveluksessa on edelleen noin 60 000 henkilöä.

Svanbergin mukaan Ericsson on nostettava takaisin voittokantaan keinolla millä hyvänsä. Vain niin yhtiö pystyy hallitsemaan omaa tulevaisuuttaan, hän painotti.

Svanbergin mukaan Ericsson näkee arvoa myös 50-prosenttisella omistuksellaan Sony Ericsson Communications Ltd:ssä, mutta hän jätti kuitenkin lopulliset ratkaisut avoimiksi.

Ericsson julkistaa ensimmäisen neljänneksen tuloksensa huhtikuun 29:ntenä päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää