Mobiili

Maailman suurin cdma-operaattori avaa mms:n

Julkaistu:

Yhdysvaltalainen Verizon Wireless, maailman suurin cdma-operaattori, käynnistää multimediaviestipalvelut tänä vuonna. Mms-palvelun tarvitsemat järjestelmät toimittaa Ericsson. Verizon kertoi CTIA-messuilla myös käynnistävänsä cdma2000-verkon seuraavan sukupolven EvDO-datapalvelut kesän lopulla.
Ericssonin tiedotteen mukaan kyseessä ensimmäinen avoimiin standardeihin pohjautuva cdma2000-verkon mms-palvelu. Tämän vuoden aikana toimitettava palvelu ei ota kantaa verkkoon, jossa se toimii ja se noudattaa 3GPP ja 3GPP2 –järjestöjen laatimia standardeja.

Verizon aloittaa satojen megabittien datasiirtonopeuksiin pystyvät langattomat datapalvelut Washington DC:n ja San Diegon alueella. Washingtonissa data-verkko pannaan pystyyn Lucentin laitteilla, San Diegossa Nortelin.

Palvelun taustalla ovat Verizonin äskettäin hankkimat uudet taajuusalueet, jotka mahdollistavat palvelun. Se hankki 750 miljoonalla dollarilla taajuuksia 50 eri markkina-alueelta. Yhdysvalloissa operaattorit kärsivät akuutista radiotaajuuksien pulasta, sillä siellä niitä ei ole varattu ja vapautettu ajoissa kasvavalle mobiiliviestinnälle.

Verizon julkisti myös yhteistyösopimuksen wlan-toimittaja Wayportin kanssa. Sopimuksen mukaan Verizonin asiakkaat pääsevät käyttämään Wayportin julkisia langattomia lähiverkkoja 475 hotellissa ja kymmenellä lentokentällä.
Verizon Communications, Yhdysvaltain suurin langallisten ja langattomien puhelujen välittäjä syntyi Bell Atlanticin ja GTE:n fuusiosta. Sen tytäryhtiöllä Verizon Wirelessillä on 32 miljoonaa tilaajaa. Englantilainen Vodafone omistaa puolet Verizon Wirelessin osakkeista.

Kommentit

    Näytä lisää