Helix haastaa vielä syntymättömän N-Gagen

Kämmenpelilaitemarkkinoille on tulossa uusi pelilaite. Helix kilpailee muun muassa Nokian joulukuussa markkinoille tulevaa N-Gage-pelikännykkää ja Nintendon Game Boy Advancea vastaan. Helixin alustana on Palm-käyttöjärjestelmä, jonka päälle on kehitetty peli-, musiikki- ja hallintaominaisuuksia.

7.5.2003 13:48

Helixin värimäärä on esimerkiksi 16 kertaa suurempi kuin Nokia N-Gagen ja kaksi kertaa suurempi kuin Game Boy Advanced -laitteen. Näytön luvataan myös olevan tarkempi ja suurempi verrattuna Nintendon ja Nokian laitteisiin.

Pelaaja pystyy laitteen avulla katsomaan eri formaateissa olevia videoita ja soittamaan mp3-muodossa olevaa musiikkia. Pelilaitteessa on toki mukana myös kaikki tutut Palm-käyttöjärjestelmän sovellukset.

Pelilaitteen suorittimena on Motorolan i.MX-mediasuoritin, jonka lisäksi laitteen kehittelyssä on ollut mukana muun maussa ATI, Sony ja Yamaha.

Taustalla Palm-miehet

Helix-pelilaitteen takana on Tapwave-yhtiö, jonka johdossa toimivat Palmin entinen tuotekehitysjohtaja Peng Lim ja tuotehallintajohtaja Byron Connel.

Helixille pelejä ovat lupautuneet julkaisemaan muun muassa Activision, Infogrames ja Midway Games. Tapware ei ole tosin vielä ilmoittanut milloin Helix tulee markkinoille.

Markkinatutkimusyhtiöt ennustavat pelilaitteiden ja peliohjelmistojen markkinoiden arvon olevan maailmanlaajuisesti tänä vuonna noin 30 miljardia dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?