Mobiili

Nokian 810 sopii yhteiskäyttöön

Julkaistu:

Hands free ?lainsäädännön myötä matkapuhelimet ovat palaamassa autopuhelimiksi. Nokia julkisti tiistaina CeBITissä 810-mallin, joka käyttää ulkoista antennia, tukee Bluetoothia ja tottelee puhekomentoja ja jossa on uusi rulla-naviohjain.
Nokia 810 -autopuhelin (gsm 900/1800) mahdollistaa puheviestinnän ja nopean tiedonsiirron hscsd- ja gprs-verkoissa. Puhelin tukee myös Bluetooth-teknologiaa. Nokia 810 -autopuhelimen toimitukset alkavat vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä Euroopassa ja Afrikassa sekä valikoiduissa Aasian maissa.

- Bluetooth-teknologian ja puheentunnistustekniikan integrointi on erittäin tärkeä kehitysaskel ajoneuvojen puhelintekniikassa. Uuden tekniikan avulla voidaan Bluetooth-teknologiaa tukevista yhteensopivista matkapuhelimista siirtää puhelinnumeroita Nokia 810 -autopuhelimeen yksinkertaisesti lausumalla toiminnon aktivoiva komento ääneen. Lisäksi Nokia 810 -autopuhelinta voidaan käyttää myös langattoman kuuloke-mikrofoniyhdistelmän kanssa, sanoo johtaja Razvan Olosu Nokia Mobile Phonesin liikenneyksiköstä.

Nokia 810 -autopuhelimen keskeinen ominaisuus autokäyttöön suunniteltu käyttöliittymä, joka koostuu navi-rullasta ja erillisestä näytöstä. Näyttö voidaan sijoittaa haluttuun kohtaan ja siinä on automaattinen taustavalaistus, joka voidaan säätää erikseen päivä- ja yökäyttöä varten.

Skitsofreeninen muisti
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia 810 -autopuhelimen ominaisuuksiin kuuluu ensimmäistä kertaa muisti, jossa kaksi eri ihmistä voi käyttää puhelimeen tallennettuja omia puhelinnumeroitaan ja asetuksiaan yhdellä sim-kortilla. Muistin yksilöiminen on erityisen käytännöllistä esimerkiksi yritysautoissa, joita käyttää useampi henkilö. Puhelinnumerot, äänivalinta, tekstiviestit ja puhelimen asetukset kuten soittoäänet, voidaan tallentaa kahteen erilliseen muistiin ja niiden aktivointi on helppoa.

Bluetooth- tai RS 232 -tiedonsiirtokaapelin välityksellä autopuhelin voidaan liittää yhteensopiviin oheislaitteisiin, kuten kannettavaan tietokoneeseen tai ajoneuvon ajotietokoneeseen. Tällöin puhelinta voidaan käyttää tietoliikennemodeemina tai AT-komentojen avulla käytettävissä kuljetusten hallintasovelluksissa.

Kommentit

    Näytä lisää