Mobiili

Nokia sai 3650-puhelimen toimitukset vauhtiin

Julkaistu:

Nokia on aloittanut Nokia 3650 -puhelimen toimitukset Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Uusi kolmitaajuuspuhelin esiteltiin viime syyskuussa2 Ranskassa pidetyssä Nokia Totally Board -tilaisuudessa. Se yhdistää uuden muotoilun kameraan ja multimediaviestintään.
Nokian 3650 -puhelimessa on sisäänrakennettu vga-resoluutiolla varustettu digitaalinen kamera, suuri 176x208 pikselin värinäyttö sekä pyöreä näppäimistö ja viisisuuntainen ohjain.

Laitteella voi myös taltioida ääntä sisältäviä videopätkiä, ja siitä löytyy RealOne Player -sovellus, jolla voi ladata ja katsella videokuvaa ajantasaisena suoratoistona. Multimediaviestintäominaisuudet (mms) mahdollistavat tekstin, kuvien, äänen ja videokuvan lähettämisen toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun laitteeseen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Nokia 3650 -puhelin tukee myös tärkeimpiä sähköpostiprotokollia.

Laitteen xhtml-selain tuo käyttäjän ulottuville uudentyyppisiä langattomia palveluita, kuten Nokia 3650 -puhelimelle optimoitu Lonely Planetin interaktiivinen matkaopas. Ppalvelu tarjoaa matkailijoille langattomasti vinkkejä majoituksesta, ruuasta ja nähtävyyksistä 38 kaupungissa ympäri maailman.

Satoja lisäohjelmistoja
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Series 60 -ohjelmistoalusta ja Symbian-käyttöjärjestelmä ovat alustana uudelle puhelimelle. Series 60:een perustuviin laitteisiin on saatavilla jo satoja erikseen hankittavia lisäohjelmistoja, joiden avulla käyttäjät voivat saada laitteisiinsa uutta sisältöä ja sovelluksia. Tarjolla olevien lisäohjelmistojen valikoima ulottuu kuvankäsittelyohjelmista ja muista kuvaviestinnän sovelluksista Java-peleihin ja henkilökohtaisen tehokkuuden työvälineisiin, kuten sanakirjoihin tai tiedostonhallintaan.

Sovelluskehittäjille on tarjolla Series 60 Software Development Kit -kehitystyökalu sovellusten kehittämiseen sekä markkinapaikat, Nokia Tradepoint ja Nokia Software Market, niiden julkaisemiseen.

Nokia 3650 -puhelin painaa 130 grammaa ja siinä on 3.4 megatavua käyttäjämuistia. Muistia voi kasvattaa myyntipakettiin sisältyvällä 16 megatavun muistikortilla, jolloin puhelimeen mahtuu enemmän kuvia, pelejä ja muita tiedostoja. Pienikokoisen ja kevyen 850 mAh litium-ioniakun ansiosta uutuuspuhelimen puheaika on jopa 4 tuntia ja valmiusaika jopa 8 vuorokautta.

Akun lataaminen kestää vain noin tunnin. Käyttäjä voi itse personoida Nokia 3650 -puhelimensa vaihdettavilla Xpress-on-kuorilla. Puhelimeen on lisäksi saatavilla useita lisävarusteita kuten latureita, suojalaukkuja sekä lisävarusteita langatonta Bluetooth-yhteyttä varten.

Kommentit

    Näytä lisää