Internetin hyötykäyttö kasvussa

Julkaistu:

Verkkotalous on yskinyt, mutta sekään ei ole vähentänyt kuluttajien kiinnostusta internetiin. 12 maassa tehdyn tutkimuksen mukaan viime vuonna kaksi kolmesta teki ostoksia netistä, kun kaksi vuotta aiemmin osuus oli vain 36 prosenttia.
Nettikauppojen aktiivisimmat asiakkaat löytyvät Yhdysvalloista ja Englannista: 77 prosenttia amerikkalaisista ja 68 prosenttia briteistä oli vuonna 2002 tehnyt nettiostoksia.

Verkkokaupan dramaattisen kasvun lisäksi yhä useammat käyttävät internetiä myös kuvien ja videoiden lähettämiseen, musiikin tallentamiseen, pelien pelaamiseen sekä pankkiasioiden hoitoon, kertoo Ipsos-Reid-kuluttajalaitoksen tutkimus, johon vastasi 2900 nettikäyttäjää.

Tutkimuksen mukaan netin verkkopankkien käyttö on lähes kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa: viime vuonna kyselyyn vastanneista 37 prosenttia hoiti pankkiasioitaan internetin kautta, kun osuus oli vuonna 2000 vain 20 prosenttia. Vilkkainta nettipankkien käyttö on Kanadassa, Englannissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Suomi ei ollut mukana 12 maassa tehdyssä tutkimuksessa.

Musiikkiäänitteiden imurointi on myös kasvattanut suosiotaan. Viime vuonna netinkäyttäjistä 44 prosenttia tallensi musiikkia netistä, kun vuonna 2000 luku oli 38 prosenttia. Suurinta kasvu oli Kiinassa, Venäjällä, Meksikossa ja Brasiliassa.

Lisäksi yli kaksi kolmasosa tutkimukseen vastanneista ilmoitti lähettäneensä tai vastaanottaneensa internetin kautta kuvia tai videoita vuonna 2002.

Kommentit

    Näytä lisää