Mobiili

Ranskan maaseutu hakee potkua wlanista

Julkaistu:

Ranska, jonka tietoliikennerajoitukset ovat olleet useita muita maita laajempia, on muuttamassa strategiaansa nopeasti. Viime marraskuussa valtio kumosi kiellon, joka esti julkisten lähiverkkopalvelujen tarjoamisen, koska kyseinen taajuus oli varattu sotilaskäyttöön. Nyt maan 95 piirikunnasta 38 saa kokeilla wlan-tekniikkaa.
Länsi-Ranskan Sille-le-Guillaume 6,500 asukasta pääsee kiinni wlaniin toukokuussa, kun 270 000 euron verkko valmistuu. Altitude Telecom rakentaa tukiasemat, jotka se kytkee radioyhteydellä 30 kilometrin päässä sijaitsevaan omaan verkkosolmuunsa.

Ile de Re, 15 000 asukkaan saari Atlantissa, on saamassa 120 tukiaseman wlan-verkon. Sen takana on rakennuttaja, joka kerää 80 prosenttia tarvittavasta pääomasta palvelun tilaajilta. Saaren tietoliikenne ulkomaailmaan on määrä hoitaa kymmenellä satelliittiantennilla.

Vain 1,5 miljoonalla ranskalaisella on laajakaistainen internet-yhteys kotiinsa, mutta puhelin- ja kaapeliverkkojen kautta sellaista voidaan tarjota noin 75 prosentille maan 59 miljoonasta asukkaasta. Mutta operaattoreilla ei ole mitään halua kaapeloida harvemmin asuttuja alueita, koska se tulisi liian kalliiksi.

Viime viikolla France Telecom ilmoitti aloittavansa laajamittaisen, kansainvälisten julkisten wlan-palvelujen rakentamisen.

Kommentit

    Näytä lisää