Mobiili

Microsoft nosti vastakanteen Sendon jutussa

Julkaistu:

Microsoft Corporation, oikeusjuttujen vanha kettu, ei jäänyt pelkästään puolustuskannalle Sendon syytteitä vastaan. Se nosti maanantaina vastakanteen, jossa se syyttää Sendon käyttäneen työvoimaa ja pääomaa Nokian Series 60-puhelimen kehittämiseen jo syksyllä ja tahallaan viivytelleen Microsoftin puhelimen kehittämistä.
Sendo Ltd, brittiläinen matkapuhelimen kehittäjä, syyttää Texarkanan piirioikeudessa Microsoftia yrityssalaisuuksien varastamisesta ja yrityksestä ajaa Sendo vararikkoon.

Microsoftin vastakanteen mukaan Sendo päätti viime syksynä "hylätä tai panna taka-alalle" Microsoftin Smartphone-työn Series 60 –pohjaisen puhelimen hyväksi. Tämän päätöksen takia, Microsoft väittää, Sendon kehitystyö Z100-puhelimen kanssa jatkoi vetelehtimistä eikä Sendo pitänyt kiinni sovituista tavoitepäivämääristä eikä muista sopimusvelvoitteista.

Microsoftin mukaan Sendo myös jatkuvasti vääristeli taloudellista tilannettaan saadakseen lisää rahoitusta yhteistyökumppaniltaan.

Microsoft myös tyrmäsi Sendon syytteet mielikuvituksellisina ja perusteettomina. Microsoft haki myös oikeudenkäyntipaikan siirtämistä Washingtonin osavaltion läntiseen piiriin, siis omalla kotiseudulleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapahtumat samat, tulkinnat vaihtelevat

Microsoftin vastakanne näyttää lähes Sendon syytteen peilikuvalta. Niissä voi nähdä samat tapahtumat, mutta tulkinta on täysin vastakkainen. Kun Sendo näkee Microsoftin asiantuntijoiden saapumisen paikalle urkkimisena on Microsoftin mukaan kyseessä avun lähettäminen. Microsoftilla oli myös oma mies Sendon hallituksessa, joten sen on täytynyt olla ainakin jollain tasolla selvillä yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Missä Sendo näkee Microsoftin käyttäneen hyväkseen sen hyviä suhteita operaattoreihin, Microsoft väittää avanneensa strategisia ovia Sendolle.

Mielenkiintoinen kohta Microsoftin oikeudelle jättämissä asiakirjoissa on tuntemattomalta Sendon työntekijältä pyytämättä tullut viesti, jossa Z100:n kehitystä kutsuttiin valloilleen ryöstäytyneeksi junaksi.

Sendon edustaja piti Microsoftin vaatimusta oikeudenkäyntipaikan muuttamisesta laillisena viivytystemppuna.

Kommentit

    Näytä lisää