SK Telecom protestoi - Mobiili - Ilta-Sanomat

Korea poistaa operaattoritunnukset numeroista

Julkaistu: 21.1.2003 13:25

Korean viestintäministeriö on päättänyt poistaa operaattorikohtaiset numerot uusilta matkapuhelinnumeroilta. Maan suurin matkapuhelinoperaattori protestoi muutosta väittäen sen vähentävän numeroille kehitettyä markkina-arvoa.

Viestintäministeriön edustajan mukaan missään kehittyneessä maassa hallitus ei myönnä operaattoreille omia, verkkokohtaisia tilaajanumeroita, kertoo korelainen JoongAng-julkaisu. Ministerön mukaan sekä taajuudet että numerot kuuluvat valtiolle ja operaattorikohtainen numerointi olisi pitänyt poistaa jo aikaisemmin, ettei käyttäjien olisi tarvinnut vaivautua valitsemaan operaattorikohtaista alkunumeroa.

SK Telecom väittää uusia ja vaihtuvia numeroita koskevan päätöksen vievän siltä arvoa, jonka se on rakentanut 011-brandiinsa. Yhtiöllä on käytössä 011- ja 017-alkuiset numerot. Yritys syyttää ministeriötä myös poukkoilevasta päätöksenteosta, sillä operaattorivapaan numeroinnin piti tulla vasta 3g-pvalujen myötä.

Korealaisoperaattorien verkkotunnukset säilyvät pääosin voimassa vielä vuoden 2004 alusta, jolloin uudet ja vaihtuvat matkapuhelinnumerot muuttuvat 010-alkuisiksi. KTF:n verkkotunnukset ovat 016 ja 018 ja LG Telecomilla on 019.

Suomessa otetaan siirrettävät matkapuhelinnumerot käyttöön kesällä.