Mobiili

DoCoMo etsii operaattorikumppania Euroopassa

Julkaistu:

Japanilainen mobiilioperaattori, NTT DoCoMo Inc. haluaa löytää seuraavan kahden vuoden aikana uuden operaattorikumppanin Euroopasta. Ja kumppanin on oltava lehtitiedon mukaan joku neljästä suurimmasta operaattorista.
Yhtiön toimitusjohtaja, Keiji Tachikawa ilmoitti Financial Times Deutschlandin haastattelussa yhtiön haluavan mieluummin ostaa jostain eurooppalaisesta operaattorista vähemmistö- tai enemmistöosuuden, kuin tyytyä vähemmän sitovaan yhteistyösopimukseen.

Tachikawan mielestä Eurooppaan mahtuu korkeintaan neljä mobiilioperaattoria, joista yhden kanssa DoCoMo haluaa olla läheinen kumppani.

Hänen mukaansa yhtiöllä on jo perinteisesti läheiset suhteet espanjalaiseen Telefonica SA:han ja italialaiseen Telecom Italia Mobile SpA:han. Muina yrityksinä hän mainitsee brittiläisen Vodafone Group Plc:n ja Orange SA:n, jota hän kuitenkin pitää taloudellisesti turhan heikkona.

Joulukuussa DoCoMo ei ollut halukas lisäämään omistustaan hollantilaisessa KPN Mobile NV:ssä, josta yhtiö jo omistaa vähemmistön.

Kommentit

    Näytä lisää