Kansan pariin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Palmin kämmenkoneet myyntiin huoltoasemille

Julkaistu: 12.12.2002 15:31

Amerikkalainen kämmenmikrovalmistaja, Palm Inc. aikoo ryhtyä myymään kämmenkoneitaan supermarketeissa, huoltoasemilla ja lelukaupoissa ehostaakseen imagoaan pelkkänä niche-laitteiden valmistajana. Yhtiö lähtee jatkossa tavoittelemaan erityisesti heräteostajia.

Katutason kauppoihin on tulossa erityisesti yhtiön uusi halpamalli, Zire, Wall Street Journal kertoo. Laitteiden jalkauttaminen toteutetaan heti kättelyssä ainakin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, mutta kokemusten perusteella laajennetaan muuallekin maailmaan.

Esimerkiksi Saksassa jotkut huoltoasemat ovat jo ryhtyneet myymään Palm-koneita, Meksikossa laitteita on myynnissä supermarketeissa ja Kanadassa kemikalioissa.

"Palm-partyt" pystyyn

Lehden mukaan Palm etsii myös Tupperware-astiamyynnistä tunnettuja suoramyyjiä, jotka jalkautuisivat myymään ovelta ovelle ja järjestämään pienen piirin laite-esittelyjä.

Vaarana laitteiden "maallistamisessa" on Palmin laatumielikuvan kärsiminen, mutta toisessa vaakakupissa painaa yhtiön paras myyntisesonki eli vuoden loppu, jolloin halvahkoja laitteita ostetaan helposti pukinkonttiin.