Mobiili

Sonera seuraa yrityksen sim-kortteja

Julkaistu:

Sonera ryhtyy tarjoamaan yrityksille paikantamista palveluna, jossa yritys voi seurata omia matkapuhelimiaan tai muita sim-kortin sisältäviä laitteitaan Soneran verkon kautta. Palveluun sisältyy paikannusluvan hallinta, jonka avulla liittymien käyttäjät voivat itse estää tai sallia paikannuksensa.
Paikkatiedonvälityspalvelu tuottaa sijaintitietoa, joka voidaan ohjata yritysten omiin sovelluksiin ja tietojärjestelmiin.

Sonera Sijainti -palvelu soveltuu yrityksille henkilöstön, kaluston tai laitteiden paikantamiseen osana yritysten olemassa olevia järjestelmiä. Paikkatiedon lisääminen esimerkiksi toiminnanohjaus-, jakelu- ja kuormiensuunnittelujärjestelmiin tai hälytysjärjestelmiin mahdollistaa reaaliaikaisen ja keskitetyn ohjauksen, tehokkaan resurssien käytön, paremman työturvallisuuden ja asiakaspalvelun.

Asiakkaat mukaan ketjuun

Yritys voi liittää palveluun sopimuksen mukaan myös yhteistyökumppaninsa. Esimerkiksi jakelupalvelu voisi antaa asiakkailleen mahdollisuuden seurata onko tilausta tuova kuljetusauto vielä Helsingin Sanomien pihalla vai joko se on ennättänyt Herttoniemeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Olemme pilotoineet Sonera Sijainti -palvelua ja olemme tyytyväisiä tuloksiin. Myös asiakkaamme ovat kokeneet palvelun laadun hyvänä, sanoo GISnet Solutions Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kiviniemi.

- Sonera Sijainti-palvelun avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paikannusratkaisuja kokonaan ilman paikannuslaiteinvestointeja, toteaa Kiviniemi.

Palvelun paikannustarkkuus on kaupunkialueilla joitakin satoja metrejä ja maaseudulla kilometrejä.

Luvalla ja salattuna

Alkukesästä 2002 Sonera julkisti paikannussovelluksen, jota käytetään Soneran palvelimelta internet-yhteyden kautta, mutta jota ei ole mahdollista liittää muihin tietojärjestelmiin tai sovelluksiin.

Soneran Paikannuspalveluissa tietoliikenneyhteys on salattu. Kun yritys ottaa palvelun käyttöönsä, se tekee paikannettavia liittymiä käyttävien työntekijöidensä kanssa sopimukset, joissa työntekijät antavat luvan itsensä paikantamiseen ja siihen, että Soneralla on oikeus luovuttaa paikkatietoa työnantajan käyttöön.

Kommentit

    Näytä lisää