Mobiili

Oulussa mobiilia seurantaa liikuntapaikoissa

Julkaistu:

Oulun kaupunki on käynnistänyt yhteistyössä Incode Oy:n kanssa uudenlaisen mobiilin kunnossapidon seurantajärjestelmän toteuttamishankkeen, kertoivat osapuolet torstaina.
Incoden CharlieEchoksi nimeämä kunnossapidon seurantajärjestelmä tarjoaa kaupunkilaisille reaaliaikaisen liikuntapaikkojen ja myöhemmässä vaiheessa myös katujen ja kevyen liikenteen väylien kunnosta kertovan palvelun. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa kunnossapitohenkilökunnalle töiden toteutumisen yksityiskohtaisen seurannan sekä raportoinnin.

Ensimmäisessä vaiheessa järjestelmän ottaa käyttöön Oulun kaupungin liikuntavirasto, jonka osalta palvelun on tarkoitus olla käytössä kevättalvella 2003 (mm. latuverkoston, moottorikelkkareittien, ja ulkoilukenttien kunnossapidosta tiedottamiseen). Katujen ja kevyen liikenteen väylissä järjestelmä otetaan ensi vaiheessa kaupungin sisäiseen käyttöön, ja myöhemmin se on käyttökokemusten perusteella tarkoitus tuoda kuntalaisten nähtäville.

Kunnossapidon seurantajärjestelmä päivittää automaattisesti Oulun kaupungin www-sivuja, jolloin liikuntajohtaja Seppo Kankaan mukaan Oulun kaupungin karttasivuilta nähdään hiihtolatujen, moottorikelkkareittien, tai vaikkapa luistinratojen sen hetkinen tila.

Kommentit

    Näytä lisää