Mobiili

Kalifornia ei määrääkään koko internetiä

Julkaistu:

Kalifornian korkein oikeus päätti maanantaina tiukan äänestyksen jälkeen, että osavaltion oikeuslaitoksella ei ole päätösvaltaa kaikissa internet-asioissa. Päätöksessä kumottiin vaatimus texasilaisen saitinpitäjän tuomisesta kalifornialaiseen oikeuteen.
Kysymys tuomiovallasta internet-toimien suhteen on kauaskantoinen ja ristiriitainen ja uumoillaan, että se pian päätyy myös liittovaltion korkeimman oikeuden käsittelyyn.

Äänin 4-3 päättyneessä jutussa Kalifornian filmi- tietokone- ja dvd-teollisuutta edustava asianajotoimisto yritti nostaa syytettä Texasissa toimivaa yrittäjää, Matthew Pavlovichia vastaan, koska tämä oli laittanut saitilleen ohjelmia, joiden avulla pystyi ohittamaan valmistajien salauskoodit. Kanteessa miestä olisi syytetty kalifornialaisten kantajien etujen vahingoittamisesta.

Oikeuden päätöksen mukaan miestä vastaan ei voida nostaa kannetta Kaliforniassa pelkästään sen takia, että hän on laittanut ohjelmia saataville internetiin millään tavalla kohdistamatta toimiaan juuri kantajia vastaan.

Filmi-, tietokone- ja dvd-ryhmän mielestä miehen on täytynyt tietää, että hänen ohjelmansa aiheuttaa heille harmia. Päätöksen mukaan pelkkä tietoisuus asiasta ei anna riittävää syytä miehen vetämiseksi oikeuteen Kaliforniassa, johon hänellä ei ole minkäänlaisia siteitä.

Kommentit

    Näytä lisää