Mobiili

Täydellinen TIA-internetseula tarvitsee enää lain USA:ssa

Julkaistu:

USA:n puolustusministeriö ajaa läpi muutosta turvallisuuslakiin kehittämänsä Total Information Awareness (TIA) ?valvontajärjestelmän käyttöönottamiseksi. Internetissä tapahtuvan rikollisuuden paljastamiseksi suunniteltu superskannaaja pystyy seulomaan kaiken viestiliikenteen sähköposteista sähköiseen maksuliikenteeseen.
Pentagonin hanketta on New York Timesin mukaan pohjustanut Valkoisen talon suunnalla vara-amiraali John Poindexter, joka on ollut monien suuruudenhullujen hankkeiden primus motor jo presidentti Ronald Reaganin aikana.

TIA on alkujaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n luonnostelema valvontajärjestelmä, jonka New York Times toi julkisuuteen jo helmikuussa.

- Hallitus tarvitsee entistä laajemmat valtuudet salaisen sähköisen toiminnan paljastamiseen ja kansalaisten turvallisuuden takaamiseen, sanoo presidentti George W. Bushin neuvonantajiin liittynyt Pointdexter.

Työn alla on päivitys lakiin Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden takaamisesta. Osana kaiken internet-liikenteen seulontaa hallitus haluaa oikeuden valvoa myös kansalaisten ja yritysten sähköistä maksuliikennettä. Näin TIA tarvitsisi laillisen pääsyn pankkijärjestelmiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valvontajärjestelmän vastustajat vetoavat yksityisyyden suojaan. Heidän mukaansa hanke on ristiriidassa monien lakien, kuten perustuslain ja yksityisyyslain kanssa. Se istuu huonosti yhteen myös erilaisten kansainvälisten sopimuksien ja tietosuojasuositusten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää