Mobiili

Nokia seisautti MobilComin 3G-projektin

Julkaistu:

Nokia Networksin ja israelilaisen insinööritoimiston, Baran Raviv Telecom Ltd:n verkonrakennusprojekti Saksan MobilCom AG:lle on jäädytetty.
MobilCom joutui vararikon partaalle, kun sen suuri omistaja, France Telcom SA käänsä rahahanat kiinni. Joukkoirtisanomisista ja Saksan valtion lupaamasta 400 miljoonan euron avusta huolimatta Nokian asiakkaan tulevaisuus ei näytä valoisalta.

Nokia ja Baran enättivät rakentaa jo vuoden Leipzigin alueella Saksan itäosassa 2,5G- ja 3G -verkkojen infrastruktuuria MobiComille. TheMarker-lehden mukaan Baran ilmoitti töiden hidastumisesta jo kesäkuun lopulla.

Kolmivuotiseksi tarkoitetussa projektissa Baran oli rakentamassa 3G-verkkoa avaimet käteen periaatteella aina antennipaikkojen hankinnasta siirtoverkon käyttöönottoon ja integrointiin saakka.

Projekti on pantu jäihin ja vain keskeneräiset alueet tehdään loppuun, sanoo Baranin johtaja Meir Dor. Vuoden aikana Baran on ansainnut 35 miljoonaa euroa projektin 80 miljoonan kokonaissummasta. Dorin mukaan projektin jatkosta ole nyt tietoa.

Kommentit

    Näytä lisää