Mobiili

Hätäkeskuslaitos ostaa isosti Elisalta

Julkaistu:

Hätäkeskuslaitos ja ElisaCom Oy ovat sopineet valtakunnallisen hätäkeskustietojärjestelmän ja siihen liittyvien puhelin- ja tallenninjärjestelmien toimittamisesta hätäkeskuksiin, ilmoitti Elisa tiistaina. Järjestelmähankinnan kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa.
Konsortio ElisaCom ja Siemens Osakeyhtiö toimittavat järjestelmät kolmeentoista eri puolilla Suomea toimiviin Hätäkeskuslaitoksen hätäkeskuksiin vuosina 2003-2005. Elisa ja sen yhteistyökumppanit vastaavat myös kokonaisjärjestelmien ylläpidosta ja asennuksesta.

Hankinta liittyy meneillään olevaan hätäkeskusuudistukseen, jossa korvataan erilliset poliisin hälytyskeskukset ja kuntien ylläpitämät hätäkeskukset nykyaikaisilla, viranomaisia yhteisesti palvelevilla hätäkeskuksilla.

Uudistus tehostaa koko maassa hätätilanteisiin liittyvää palvelua ja toimintaa: 112- hätänumeron kautta päivystäjä pystyy hälyttämään avuntarvitsijalle sekä sosiaali-, terveys-, pelastus- ja poliisitoimen palvelut vuorokauden ajasta riippumatta. Tällainen moniviranomaispalvelujärjestelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa, osapuolet korostavat.

Kommentit

    Näytä lisää