Mobiili

Vangeille satelliittipaikannnuskahle jalkaan

Julkaistu:

Ehdonalaisvankien on jatkossa entistä hankalampi kätkeä liikkeitään Iowassa, joka vaatii seksuaalisista ja/tai väkivaltarikoksista tuomittuja pitämään yllään nilkkaan kiinnitetttyä laitetta, joka paikantaa vankien liikkumisen satelliittipohjaisen gps-järjestelmän avulla.
Viranomaiset voivat seurata kohteen liikkeitä web-selaimen avulla: seurattavan polku näkyy suoraan kartalla. Järjestelmän on kehittänyt iSecureTrac Corp, kertoo Information Week.

Kartat on räätälöity ehdonalaiskohtaisesti. Niinpä ne voivat myös sisältää tietoa siitä, mihin tällä ei ole asiaa kulkeissaan. Kun ehdonalaisvanki tulee tarkastuskäynnille, gps-laite siirretään telakka-asemaan, joka lähettää datan iSecureTracin järjestelmään.

Loppuvuodesta Iowa pyrkii päivttämään järjestelmän langattomaksi ja reaaliaikaiseksi.

Satelliittipaikannustelakka-asemaa voi käyttää myös alkoholitesterinä, joten viranomaiset voivat sen avulla testata rangaistuksen kärsijän juopumuksen tilan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestelmä epäilemättä auttaa rangaistustaan kärsivän ehdonalaisvankien tarkkailussa, mutta herättää myös samalla kysymyksiä ihmisoikeuksista ja niiden tilasta.

Kommentit

    Näytä lisää