Jippiikin jätti tarjouksen Telian matkapuhelinasiakkaista?

Monialaoperaattori Jippii Group Oyj on jättänyt yhden neljästä tarjouksesta Telia Finland Oy:n Telia Mobile ?yksiköstä, kertoivat eri lähteet maanantai-iltana. Varmuudella Telian Suomen matkapuhelintoimintoja ovat hakeneet hongkongilaisen Hutchison Whampoan ja ruotsalaisen Investor AB:n yhteisyritys Hi3G Access AB sekä DNA-mobiilioperaattori Finnet-liiton kautta.

26.8.2002 22:57

Telian gsm-asiakkaiden kanssa samaan aikaan Hutchisonin 60-prosenttisesti omistama Hi3G Access tarjoaa myös Telian Suomen 3G-toiminnoista. Hi3G-konsernilla on umts-luvat myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Erikoisin ostajakandidaattinimi, joka olisi kiinnostunut 235 000 matkapuhelinasiakasta käsittävästä Telian Suomen liiketoimintakonseptista, on ilman muuta velkasaneeraukseen ajautunut Jippii Group Oyj.

Veloistaan huolimatta Jippii äskettäin söi myös KPNQwest Finland Oy:n. Tämäkin tapahtui ulkomaisella tuella.

Jippiistä vuotaneen tiedon mukaan yhtiö toimisi tarjousasiassa pääomasijoitusyhtiöiden 3i Corporation ja 3i Finland Oy:n suosiollisella avustuksella. Tätä markkinoilla kerrottua tietoa ei ole yhtiössä virallisesti vahvistettu, ja tietoa on ehditty pitää myös kurssivedätysyrityksenä. Telia AB luopuu tappiollisista Suomen matkapuhelintoiminnoistaan Sonera Oyj:n ja Telian AB:n fuusioissa tehdyn neuvotteluratkaisun pohjalta. Yhtiö on saneerannut matkapuhelintoimintojaan, jotta ne näyttäisivät entistä houkuttelevemmilta.

Myös Telian 3G-lupa Suomessa vapautuu Soneran ja Telian syksyyn ajoittuvan fuusion takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?