Japanilaiset puhelinterrorin kynsissä

Japanilaisten matkapuhelinkäyttäjien ja operaattorit ovat saaneet riesakseen puhelinhuijarit, jotka häiritsevät yksittäisten käyttäjien lisäksi toiminallaan koko puhelinverkkoa. Osakan matkapuhelinverkko kaatui heinäkuussa kahdesti 3000 yhtäaikaisen rahankeruusoiton vuoksi.

6.8.2002 12:45

Reuters kertoo Puhelinspammiin ja vääriin laskuihin perustuvan rahankeruun yleistyneen viime aikoina huomattavasti Japanissa. Tietokoneiden avulla suorittettavat spammipuhelut ruuhkauttavat verkkoja ja ovatkin aiheuttaneet jo useita verkkojen kaatumisia.

Huijarit soittavat kerran matkapuhelimeen ja toivovat uteliaden ihmisten vastaavan puheluun. Soitot toteutetaan yhteissoittona tietokoneella. Yhdessä takaisin soittojen kanssa puhelinverkko ruuhkautuu ja mahdollisesti kaatuu kokonaan.

Toiminta laillista

Huijarit lähettävät soittoihin vastanneille laskun ja toivovat mahdollisimman monen maksavan mukisematta. Operaattorit ovat melko voimattomia rahankerääjien edessä.

Reutersin mukaan Japanilaisoperaattorit voivat estää vain selvästi verkkoa ruuhkauttavat asiakkaiden puhelut, koska huijareiden harjoittama toiminta ei itsessään ole lainvastaista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?