Falun Gong kräkkeröi Kiinan tv-satelliitin

Uskonnollinen kansainvälinen järjestö Falun Gong kräkkeröi Kiinan kansantasavallan kaupallisen tv-satelliitin ja aiheutti Kiinalle tuntuvia taloudellisia tappioita. Tämä kun oli suunnitellut kontrolloivansa ja verottavansa ulkomaista mediaa Kiinaan suunnatuista lähetyksistä.

16.7.2002 10:38

Kiinassa kielletty Falun Gong häiriköi kesäkuussa Sinosat-satelliittia korvaamalla 19 alueellisen aseman ohjelmat omalla signaalillaan. Kiina oli haaveillut käyttävänsä satelliittia keskeisenä ulkomaisten tv-yhtiöiden keskeisenä jakelukanavana, Financial Times kertoo. Ulkomaiset asemat ovat kuitenkin olleet haluttomia suostumaan Kiinan hallituksen esittämään suunnitelmaan, koska uskovat, että Sinosatin signaali on jo laajalti kräkkeröity.

Helppous, millä Falun Gong sai satelliitin hallintaansa on kasvattanut länsimaisten yhtiöiden huolta asiasta.

Laitonta satelliittiseurantaa

Vain muutama miljoona ihmistä katsoo Kiinassa laillisesti ulkomaisia satelliittikanavia. Laittoman satelliittilautasen omistajia lienee noin viisi miljoonaa ja maksuttomien kaapelikanavien kautta kuvat saa kotiinsa noin 40 miljoonaa käyttäjää.

BBC Worldin satelliittilähetykset Kiinaan pantiin poikki 10 päivää sitten, koska se julkaisi uutisia Falun Gongista, mutta perjantaina se oli jälleen äänessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?