Mobiili

Helsingin ja Hongkongin välille mms-palvelut

Julkaistu:

Sonera Oyj, Hong Kong CSL Ltd. ja Aicent Inc. julkistivat keskiviikkona maailman ensimmäisen operaattoreiden välisen kaupallisen multimediaviestipalvelun (mms), joka toimii Soneran ja Aicentin GRX-pohjaisten gprs-verkkovierailuverkkojen kautta.
Palvelu avaa osapuolten mukaan mobiilien sanomapalvelujen uuden aikakauden. Matkaviestintäasiakkaat Suomessa ja Hongkongissa voivat nyt lähettää puhetta, tekstiä ja kuvaa sisältäviä multimediaviestejä toisilleen, ja he voivat käyttää oman maansa mms-palveluja myös vieraillessaan toistensa verkoissa.

Multimediaviestipalvelua pidetään 2.5g/3g-mobiilidatamarkkinoiden keskeisenä tuotteena; gprs-operaattorit ympäri maailmaa panostavat erityisesti mms:ään, ja myös GSM Association tukee sitä vahvasti.

Verkkovierailu ja yhteenliittäminen ovat keskeisiä mms:ssä: suuri osa viesteistä kulkee eri operaattoreiden asiakkaina olevien matkaviestinten käyttäjien välillä. Tämän operaattoreiden välisen viestienvaihdon multimediaviestipalvelussa mahdollistaa GRX, ainoa hallittu useita gprs-operaattoreita yhdistävä langaton ip/dataverkko.

Soneran ja CSL:n tilanteessa mms-viestit kulkevat Soneran ja Aicentin - siis kahden eri - GRX:n kautta operaattoreiden välisen liikenteenvaihtojärjestelyn mukaisesti.

Kommentit

    Näytä lisää