Mobiili

KPN ja DoCoMo testaavat 3g-palveluja Hollannissa

Julkaistu:

Japanilainen NTT DoCoMo Inc. ja sen osakkuusyhtiö KPN Mobile N.V. tuovat DoCoMon kolmannen sukupolven FOMA-matkapuhelinpalvelun Eurooppaan. Kumppanit asentavat aluksi pilottitukiasemia Hollantiin ja avaavat 3g-ratkaisujen testi- ja esittelytilat.
Yhtiöiden mukaan DoCoMo käynnistää FOMA-tukiasemien asennukset lähiaikoina niin, että KPN Mobile voi avata palvelun testi- ja esittelytilan pääkonttorinsa yhteyteen elokuun aikana.

Yhtiöt aikovat esitellä palveluaan yhden vuoden ajan muun muassa teleoperaattoreille, jakeluketjun yrityksille ja toimittajille. DoCoMon mukaan 3g-puhelimet ja verkko ovat "mielipidevaikuttajien" kokeiltavissa, millä pyritään edistämään 3g-markkinoiden syntymistä ja yhtiön 3g-palvelun rantautumista Eurooppaan.

FOMAn lupaamia palveluja ovat muun muassa videopuhelut, mobiili-internet, i-motion -ääni- ja videokuvapalvelut sekä samanaikaiset ääni- ja datapalvelut.

Yhtiöt käynnistivät jo aiemmin keväällä Japanissa suositun i-mode -palvelun Saksassa ja Hollannissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

DoCoMo ei kertonut tiedotteessaan milloin ja kuinka se aikoo rakentaa yleisökäyttöisen 3g-matkapuhelinverkon Eurooppaan.

Kommentit

    Näytä lisää