Pikkuliike - isot tavoitteet? - Mobiili - Ilta-Sanomat

Motorola organisoi Internet-teknologiaryhmän uusiksi

Julkaistu: 6.6.2002 5:17

Motorola Inc kertoi keskiviikkona jakavansa nykyisen laajakaistayksikkönsä Internet-teknologiaryhmän kolmeen eri liiketoimintaan. Tavoitteena on terävöittää fokusta eri markkinasegmenteillä.

Nykyinen Internet Protocol (IP) Systems Group jaetaan IP Communications Gatewayhyn, IP Systemsiin sekä Transmission Network Systemsiin. Ensimainittu keskittyy kuluttajatuotteisiin kuten kaapelimodeemeihin, langattomiin kotiverkkoihin ja streaming audioon. IP Systems -yksikkö puolestaan fokusoituu verkkoinfraan ja palvelunhallintaohjelmistoihin. Niiden avulla teleoperaattorit pystyvät jakamaan nopeita internet-palveluja yritysasiakkaille.

Transmission Networks -liiketoiminnan ominta aluetta taas ovat optiset verkkotuotteet, kuten kuituverkkojen optiset vastaanottimet.

Ei vaikutusta tulokseen

Jaolla ei todennäköisesti ole ainakaan lyhyellä aikavälillä suurta vaikutusta Motorolan liiketoimintaan, koska kolmikon liikevaihdon osuus on suhteellisen pieni.

Koko laajakaistayksikön liikevaihto oli vuoden ensi vartilla 525 miljoonaa dollaria. Tässä oli laskua 36 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Reuters.

Myös voitto jaksolla ennen kertaluonteisia kuluja laski 59 miljoonaan dollariin kun se vuotta aiemmin oli ollut 118 miljoonaa.

Motorola ei ilmoita IP-puolen liikevaihtoa tai tulosta erikseen.