Telecom Italia siirtyi VoIP-aikaan

Telecom Italia on ottanut käyttöön Cisco Systemsin VoIP-teknologian (Voice over IP) puhelinliikenteen siirtämiseksi ip-verkkoon. Projektin myötä kaikki Telecom Italian puhelinverkossa kulkevista Rooman ja Milanon välisistä äänipuheluista sekä puolet kansainvälisistä Euroopan puheluista kulkee jo nyt ip-verkossa.

17.10.2002 15:45

Ciscon mukaan kyseessä on toistaiseksi Euroopan mittavin hanke puhepalveluiden siirtämisessä ip-verkkoon

Telecom Italia päätti yhdistää ääni- ja dataliikenteen yhteen IP-verkkoon ennen kaikkea kokonaiskustannuksissa syntyvien säästöjen ja paremman sijoitetun pääoman tuoton vuoksi. Lisäksi operaattori voi nyt tarjota uusia palveluja markkinoille huomattavasti nopeammin.

Telecom Italian IP-verkko käyttää MPLS "Class of Service" -ominaisuuksia, mikä mahdollistaa erityyppisen ääni- ja dataliikenteen priorisoinnin ja siten korkean palvelutason asiakkaille.

Telecom Italian puhelinpalvelut tarjottiin aiemmin perinteisessä piirikytkentäisessä verkossa. Juuri käyttöönotetun Cisco MGX 8000 Voice Gatewayn ja Italtelin Multiservice Solution - ratkaisun avulla ääni- ja tietoliikenne on voitu yhdistää yhteen IP-verkkoon, millä saavutetaan mittavia säästöjä muun muassa hallinnointiin, ylläpitoon ja tiedonsiirtoon liittyvissä kuluissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?