Mobiili

Wlan kasvaa vauhdilla - kuluttajat yrityksiä innokkaampia

Julkaistu:

Wireless Local Area Networkit (WLAN) eli langattomat paikallisverkot sen kuin porskuttavat. Synergy Research Groupin tutkimuksessa kerrotaan wlan-markkinoiden kasvaneen yhdeksättä vuosivarttia peräjälkeen. Cisco Systems Inc. on yritysmyynnin ykkönen.
Synergy Research Groupin mukaan wlan-markkinoiden kasvu oli ensi vartilla 55 prosenttia vuotta aiempaan jaksoon verrattuna. Markkinoiden kokonaismyynti oli 450 miljoonaa dollaria, Business Wire kertoo.

Edeltäneeseen varttiin verrattuna myynti kasvoi kolme prosenttia.

Yrityksille suunnattu myynti oli laskenut 12 prosenttia edeltäneeseen ja kuusi prosenttia vuotta aiempaan varttiin verrattuna.

Pientoimisto- ja kotimyynti puree
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sensijaan Soho- ja koti-wlanmyynti kasvoivat 16 prosenttia edeltäneeseen ja 145 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna.

Lisäksi Soho- ja koti-wlan-segmentin osuus kokonaismyynnistä kasvoi 55 prosenttiin.

Cisco ja Linksys suurimmat

Suurin yrityswlan-laitteiden toimittaja oli Cisco. Sen markkinaosuus kasvoi viime vuoden ensi vartin 25,7:;stä tämän vuoden 27,9 prosenttiin. Myös kakkonen Agere kasvatti osuuttaan 22,2:sta 24,9 prosenttiin ja kolmonen Symbol niinikään 10,7:stä 11,5 prosenttiin.

Soho- ja koti-wlanmyynnin ykkönen Linksys puolestaan sai suurennettua leiviskäänsä 16,2:sta 22,1 prosenttiin kun taas kakkosen, Buffalon osuus romahti 33sta 18,5 posenttiin. Kolmosen, D-Linkin osa tuplaantui 5,3:sta 10,1 prosenttiin.

Kommentit

    Näytä lisää