Mobiili

Nokia 8210-puhelimelle 12 kuukauden jatkotakuu Euroopassa

Julkaistu:

Nokia Oyj:n julkikuvalle kiusalliseksi muodostunut, jo lakkautettu matkapuhelinmalli Nokia 8210 saa näyttövikojensa takia Euroopassa ylimääräisen 12 kuukauden takuun. Jatkotakuu koskee myös koko Aasiaa ja Australiaa.
Jatkettu takuu koskee vain näytön vikoja yhteensä kahden vuoden aikana. Näin takuu ei kata esimerkiksi näytön ja piirilevyn välisen kumisen elastomeerin vaihtoa varsinaisen 12 kuukauden takuuajan jälkeen.

- Jatkettu takuu on eurooppalainen käytäntö, mutta voimassa myös Aasissa, johon Australia kuuluu, kertoo viestintäpäällikkö Marianne Holmlund Nokian matkapuhelinyksiköstä.

Holmlund on sitä mieltä, että puhelimen kuluvaa elastomeeria ei ole yhtiössä luokiteltu tyyppiviaksi, jonka korjaamiseen takuuajan jälkeen täytyisi soveltaa mitään erillisiä säädöksiä. Elastomeeria huollot vaihtavat puhelimeen noin puolentoista vuoden käytön jälkeen, mutta kumi saattaa kestää useitakin vuosia.

Asiakas ei tiedä, onko näyttövika takuun piirissä
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen sijaan 8210:n näytön osalta yhtiö on Holmlundin mukaan tehnyt tuotantoteknisiä ratkaisuja, ja vaihtanut takuuhuoltoa varten näyttökomponentin toimittajaa. Holmlund ei vavista tietoa, että seinää vasten joutunut osatoimittaja olisi japanilainen Seiko Instruments Inc, kuten helsinkiläiset jälleenmyyjät kertovat.

Se yhtiöstä vahvistetaan, että yhtään uutta 8210-puhelinta ei enää linjalta valmistu. Kaikki vielä myyntiin tulevat ovat vanhoja varastoja, joissa näyttövikoja ei Nokian mukaan ole.

- Meillä itsellämme on tarkat tiedot viallisten puhelinten määrästä, koska vikaantumisista seurataan. Kyse on lähinnä ennen osatoimittajan vaihtoa viime vuoden lopulla valmistetuista sarjoista, Holmlund korostaa.

Nokia-puhelinten takuuasioista vastaava Henry Uutela on sitä mieltä, että näytön takana oleva kumirenkula, elastomeeri, on samaa komponenttia näytön kanssa, ja kun näytön toimittaja on vaihtunut, vikojen takuuhuollossa vaihtuu myös elastomeeri osana näyttöä.

Sen sijaan jos vikaantuminen johtuu kuluvasta elastomeerista eikä näytöstä, ei elastomeeria vaihdetta osana laajennettua takuuta. Näin puhelimen käyttäjä itse ei välttämättä voi tietää, miksi näyttö pimenee ja, onko vika laajennetun takuun piirissä.

Kommentit

    Näytä lisää