Mobiili

Akumiitin Java-pelit mobiilioperaattorien jakeluun

Julkaistu:

Java-tuettuihin gprs-puhelimiin kehitetyistä peleistä odotetaan kesän hittiä. Helsinkiläinen Akumiitti Oy on tehnyt Euroopassa sopimukset kahden suuren mobiilioperaattorin kanssa Java-pohjaisen Entertainment Service Center (ESC) -pelikonseptin jakelusta.
Matkapuhelimeen ladattava "Java-midlette" toimii samankaltaisesti kuin esimerkiksi Nokian puhelimien esiasennetut pelit. Alkuvaiheessa kesäkuussa pelejä tulee markkinoille 20 jatkuen siitä tasaiseen tahtiin.

Ensimmäisten joukossa uusille mobiilimarkkinoille lähteneen Akumiitin toiveet ovat korkealla, vaikka Javaa lukevia matkapuhelimia on markkinoilla vasta muutamilla valmistajilla.

- Nokia on ilmoittanut, että se toimittaa tänä vuonna 50 miljoonaa Java-puhelinta, kertoo Akumiitin Java-tuotepäällikkö Mikko Honkakorpi.

Ensimmäinen Java-puhelinsukupolvi jää pian karvalakiksi
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Honkakorven mukaan gprs-yhteydellä ladattavat 20-40 kilotavun pelit toimivat puhelimella itsenäisesti, mutta pelaajalle tarjoutuu mahdollisuus tilata puhelimelle vaativampia pelitasoja. ESC-pelien hinnoittelu alkaa muutamasta eurosta. Java-midlette lakkaa toimimasta, kun ennalta ostettu peliaika on kulunut umpeen.

- Toistaiseksi puhelimet ovat varsin rajoittuneita, mutta odotamme, että niiden näytöt ja prosessoritehot paranevat, Honkakorpi sanoo.

Honkakorven mukaan Akumiitillä on kehitteillä myös viestintään liittyviä Java-ratkaisuja. Java-teknologia ja mobiili-internet mahdollistavat esimerkiksi messenger-tyyppisen nopean tiedonsiirron puhelimelta toiselle.

Akumiitilla on asiakkaita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Suurimpiin lukeutuvat Telefónica Móviles (Espanja), RadioMobil (Tsekki), O2 (Irlanti), Orange (Tanska, UK), Radiolinja (Suomi) ja NetCom (Norja).

ESC-konseptin valinneita mobiilioperaattoreita Akumiitti ei vielä suostu kertomaan julkisuuteen. Keski-Eurooppa toimii kuitenkin Java-pelipalvelujen koekenttänä.

Kommentit

    Näytä lisää